Exposició

Art, dos punts

Barcelona viu l'art contemporani

18 jul. 2013 al 06 gen. 2014

Art, dos punts

Art, dos punts

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i la Fundació ”la Caixa” presenten per primera vegada a la ciutat un relat poc convencional escrit amb l’art d’avui que interroga diferents episodis dels encontres i desencontres entre modernitat i avantguarda. Si avantguarda i modernitat han anat basculant i alterant la consciència de la ciutat des de finals del segle XIX fins al present, 'Art, dos punts' ressegueix aquestes tensions confrontant obres i documents del passat amb la creació i els llenguatges contemporanis.

L’exposició fuig de cronologies lineals i s’organitza en nuclis temàtics. L’Exposició Universal de 1888 i l’Exposició Internacional de 1929 fan que Barcelona prengui consciència per primera vegada de la seva modernitat i posen les bases d’un present que, desplegant facetes i propostes artístiques renovadores, arriba fins avui. El nostre ha estat un accés a la modernitat liderat per l’arquitectura, el grafisme, les arts aplicades i l’experimentació poètica. No és fins als anys cinquanta que la pintura es converteix en agent actiu de modernitat. L’exposició ressegueix aquest relat fins a la institucionalització de l’avantguarda artística als anys vuitanta i noranta, en un període anomenat postmodernitat, que acompanya el posicionament de Barcelona com a ciutat global. 'Art, dos punts. Barcelona viu l'art contemporani' confronta la ciutat amb la seva vocació d’innovació i experimentació, amb l’esperit de risc i la transversalitat en les arts.Inauguració: 18 de juliol de 2013.
Dates: Del 18 de juliol de 2013 a 6 de gener de 2014.
Organització i producció: Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), amb la col·laboració de la Fundació La Caixa.

Activitats relacionades

Data:
Programa permanent
Horari:
Espai:
MACBA

Cafè tertúlia amb les arts

Data inici:
Del 12 set. 2013
Data fi:
al 02 gen. 2014
Horari:
Espai:
Data inici:
16 set. 2013
Horari:
Espai:
CaixaForum Barcelona
Data inici:
Del 18 oct.
Data fi:
al 19 oct. 2013
Horari:
Espai:
MACBA

Informació per al visitant

Les sales del MACBA estan dotades d'accés a internet gratuït per a tots els visitants. Sol·licita la contrasenya a recepció.

EntradesCompra les entrades online per l’exposició.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Vídeos

Destacats

 • App Art, dos punts
  Descarrega i experimenta una visita diferent al Museu amb la nostra nova aplicació de realitat augmentada. I visita'ns una altra vegada per descobrir nous elements amb cada actualització.

  Disponible per iOs i Android.