Exposició

Antagonismes. Casos d´estudi

Antagonismes. Casos d'estudi, 2001

Antagonismes. Casos d'estudi, 2001

 • Fecha:
  26 jul. - 14 oct. 2001
  Lugar:
  Sales del museu

Antagonismes. Casos d'estudi va ser un projecte de recerca museística que analitzava els aspectes polítics i de caràcter activista de les pràctiques artístiques des dels anys seixanta fins a l'actualitat. Partint d’un extens repertori d’obres i documents, es qüestionava la naturalesa de l’artefacte estètic a favor d’una utilització de l’art com a eina d’observació social i pràctica crítica.

En una època en què el museu ha perdut gran part de la credibilitat que socialment se li havia atribuït com a espai aglutinador i legitimador del poder transformador de l'art, Antagonismes revisava conceptes com ara l'ocupació del carrer com a teatre per acollir-hi activitats espontànies; l'art com a servei; la relació entre la ficció i la construcció de la memòria històrica; l'objecte postfuncional; l'activisme i el treball col•laboratiu; el qüestionament del concepte d'autoria; els models alternatius d'exposició; i la funció de l'art en el terreny ideològic.

Amb motiu de l’exposició, es van reunir obres de Carl Andre, Marcel Broodthaers, Harun Farocki, Guerrilla Girls, Grup de Treball, Hans Haacke, Rogelio López Cuenca, Gordon Matta-Clark, Mario Merz, Antoni Muntadas, Lygia Pape, Pedro G. Romero, Allan Sekula, Aleksandr Sokurov, Jeff Wall i Krzysztof Wodiczko, entre d'altres.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Enllaços

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.