Activitats Música i arts en viu

Exercicis per a artistes rebels

Intervenció performativa: sessió oberta del taller de pedagogia-performance radical

21 març 2015

Participantes del taller de la Pocha Nostra, Oaxaca 2012. Foto Tania Bohórquez

Participantes del taller de la Pocha Nostra, Oaxaca 2012. Foto Tania Bohórquez

Aquest projecte és una col·laboració entre membres de La Pocha Nostra: Guillermo Gómez-Peña (USA/Mèxic), Dani d’Emilia (Brasil/Itàlia) i Daniel Brittany Chávez (USA/Mèxic), Camila Bastos Bacellar (artista/activista de Teatro de Operações, Brasil), alumnes del Programa d’Estudis Independents (PEI) del MACBA i artistes locals invitats.

Després de treballar cinc dies amb els alumnes del PEI en un taller de performance, La Pocha Nostra els convida, en una sessió oberta, a una nit ritual d’art i llenguatge viu que se centrarà en el cos com a lloc de creació, reinvenció permanent, memòria i art/ivisme.

Els reconeguts tallers internacionals de La Pocha Nostra són «laboratoris artístics i experiments antropològics en els quals artistes de diferents disciplines, nacionalitats i generacions negocien un territori comú per a la creació. La performance es converteix en la lingua franca i el teixit que connecta aquestes comunitats temporals d’artistes rebels.» La metodologia de La Pocha Nostra s’expressa en una sèrie de jocs performàtics i sessions de jam; una combinació eclèctica d’exercicis inspirats en (i samplejats de) diverses tradicions, entre les quals destaquen l’art de performance, fluxus, el teatre i la dansa experimental, el mètode Suzuki i els rituals xamànics.

Com és costum en molts dels projectes de La Pocha, el públic està convidat a participar en aquest atrevit experiment. L’audiència pot intervenir directament amb els seus cossos, en diàleg amb els integrants de La Pocha que els conviden a col·laborar en les imatges vivents on encarnen «els somnis i malsons dels nostres temps». El públic participa activament en la reinvenció d’una nova iconografia de les imatges proposades pel performer. Així, La Pocha Nostra exercita una «meravellosa i atropellada, però eficient forma de democràcia radical». La revelació del procés in situ, que busca noves imatges i formats d’expressió artística, es converteix en el veritable projecte, que es pot interpretar com un híbrid entre un «arxiu vivent» i la pedagogia radical de La Pocha Nostra: una performance dins d’una sessió de jam.

Programa

DISSABTE 21 DE MARÇ DE 2015, 19 H
Lloc: Sala d’exposicions del Convent dels Àngels.

Patrocinador principal d'activitats:

Inscripció

Entrada: 5 €. Gratuït amb l’entrada general del Museu, carnet Passi i Amics del MACBA.
Sense inscripció prèvia. Aforament limitat.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Vídeos

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.