Activitats Visites guiades

Esteu a punt per a la televisió?

10 nov. 2010

General Idea

General Idea "Test Tube", 1979

Visita amb Chus Martínez, conservadora en cap del MACBA i comissària de l'exposició

Aquesta exposició explora el paradoxal espai estètic i públic que generen l'art contemporani i la filosofia quan surten del museu i del món acadèmic i es mostren a la televisió. El resultat és una lectura inusual de la televisió en deu seccions que formen un itinerari per desaprendre allò que sabem sobre el mitjà i canviar les posicions discursives, enganyar els sentits i fugir de la dualitat d'emissor i receptor.

Quan l'art, la filosofia i la televisió es fusionen, s'esdevé un fet molt interessant: cap no continua sent realment el que era. L'art a la televisió, en certa manera, no és mai totalment televisió, però tampoc no és totalment art. La raresa de les trobades entre la lògica d'un mitjà concebut perquè sigui accessible a tothom, i materials com l'art i la filosofia, que invariablement pretenen anar un pas endavant i fugir de les fórmules i les categories, genera desconcert i ens insta a oblidar, de la mateixa manera, els hàbits relacionats amb l'art, el pensament i la informació televisiva, i a enfrontar-nos a una experiència que té una relació molt particular amb la realitat que viuen els espectadors.

Inauguració: 4 de novembre de 2010
Exposició: fins al 25 d'abril de 2011

Inscripció

EXCLUSIU AMICS! Visita amb Chus Martínez, conservadora en cap del MACBA i comissària de l'exposició. Dimecres 10 de novembre, a les 19.30 h. Pl. dels Àngels 1, 08001 Barcelona

Contacte

Es prega que confirmeu la vostra assistència a: amics@macba.cat o trucant al 93 481 47 12

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.