Activitats categoria

Esteu a punt per a la televisió?

11 juny 2010 al 25 abr. 2011

Per a educació secundària i batxillerat

Esteu a punt per a la televisió? –que pren el títol d'un dels primers anuncis sobre l'invent– és una exposició que crea un context visual i emotiu per analitzar una gramàtica de categories visuals forjades per la televisió i la seva relació amb l'art. La televisió, com a espai de difusió, ha estat objecte d'anàlisi per part d'aquelles disciplines que s'ocupen de l'evolució de la producció cultural en la seva dimensió històrica i en la seva relació amb la ideologia, però també ha interessat l'art per ser la cara i el dors de la imaginació productiva.

Exposar televisió ja és un repte en si mateix. Museològicament parlant, suposa inventar un plantejament que sigui capaç de destacar-ne els continguts i posar èmfasi en l'estudi del que la televisió és com a format (les contingències de gravació, del directe, del diferit, els límits que imposen les seves convencions), i que sigui capaç, fins i tot, de parlar de la fusió de dos mitjans, com són la televisió i internet.

En aquest context proposem un projecte educatiu dividit en tres parts: l'experiència de la visita a l'exposició; la participació en el debat i reflexió a l'entorn del mitjà televisiu i la seva peculiar relació amb l'art contemporani, i una posterior experimentació pràctica utilitzant les tècniques pròpies de la televisió.

Per tal de poder fer aquesta part pràctica, hem construït l'espai Zero TV, un lloc de possibilitats on proposem desenvolupar noves estratègies amb el mitjà televisiu a partir de la seva relació amb l'art. Les produccions seran retransmeses online, en directe, a través de MACBAZEROTV. TV Web MACBA oferirà una selecció dels treballs realitzats.

Inscripció

Horari: de dilluns a divendres, al matí i a la tarda (excepte els dimarts)
Durada: 2 hores aproximadament
Grups d’un màxim de 20 alumnes per educador
Preu: 40 € per grup

Cal reservar amb antelació enviant el formulari de sol·licitud de visita que trobeu al final d'aquesta pàgina.

Contacte

Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio@macba.cat

Per sol·licitar el dossier d'obres del projecte, envieu un correu a: educacio@macba.cat

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Exposicions

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.