al

En aquest taller, Ariadna Rodríguez ens convida a reduir la velocitat tot explorant el temps «lliure» des de diferents escales d'acció: des de la micro i particular, passant per un «nosaltres» en una escala mitjana, fins a l'escala macro, que pot contenir la nostra ciutat, tot l'univers o més enllà.

Què passaria si de cop el MACBA es convertís en el nostre espai quotidià? Si ens hi passéssim temps com fem a l’escola, a casa o al parc? Potser el gat hi trobaria el seu racó preferit, on sempre torna… O els nostres cossos sabrien per quina banda entra el sol just a mitja tarda, o el lloc on les plantes poden respirar aire pur, o quina obra ens permet explorar i agafar energia, o quin és un bon espai per poder compartir una estona junts, o quin lloc triarien els microorganismes per fermentar i convertir-se en un bon pa, o on podríem trobar un vídeo per fer volar la imaginació…

Taller a càrrec d'Ariadna Rodríguez.

BIOGRAFIA
Ariadna Rodríguez és titulada superior de música pel Conservatori de Santiago de Compostel·la i pel Berklee College of Music de Boston, on va assistir becada per la Fundació Fulbright. Allà també va estudiar performance art i art sonor a la School of the Museum of Fine Arts. S’ha format en dansa clàssica, contemporània i Body Weather. Va estudiar teatre contemporani a l’escola Espacio Aberto de Santiago de Compostel·la i amb Rachel Rosenthal a Los Angeles, CA, on va formar part de la seva companyia durant un any. Ha presentat projectes de creació pròpia als Estats Units, Alemanya, França i Espanya. Des del 2012, dirigeix i coordina l’espai i la plataforma nyamnyam amb Iñaki Álvarez. El seu treball pren l’acte performatiu com a punt de trobada de les diferents disciplines/eines que posa en joc i desenvolupa, per tal d’activar o desencadenar accions que qüestionen la forma i els codis de l’acte representatiu.

Cada cap de setmana, el programa En família convida petits i grans a acostar-se al museu i compartir tallers amb artistes que, a través del cos, la veu, el traç, la paraula i el so, ens proposen altres maneres de fer, mirar, escoltar o pensar.
Entenem aquests tallers com a espais de creació i d'exploració sensorial col·lectiva, on es desdibuixen i es redefineixen les lògiques habituals entre tots els participants, on tant els nens com els adults proposen i fan; un espai i un temps compartits per activar la imaginació i obrir la porta a l’inesperat.


Programa

DISSABTES 7, 14, 21 D'OCTUBRE, 9, 16 i 23 DE DESEMBRE DE 2017, I 13, 20 I 27 DE GENER, A LES 11 h
Lloc:
Sales del museu
Educació: educacio [at] macba [dot] cat. Tel. 93 412 14 13