La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Ens místic, 1977

Objecte, 205 x 300 x 130 cm

Experimentadora incansable, Aurèlia Muñoz va aprendre el punt de macramé arran d’una convalescència. Aviat va fer d’aquesta tècnica de nusos ancestral l’eina que necessitava per alliberar l’art tèxtil de la frontalitat i convertir-lo en un veritable diàleg amb el volum i l’espai. Amb obres a cavall entre l’objecte escultòric i arquitectònic, és especialment coneguda la seva sèrie d’éssers alats, ocells i veles que ella anomenava «éssers» o «ens». Alguns de clarament aeris i d’altres amb reminiscències de formes humanes, són peces per ser penjades o per sostenir-se dretes elles mateixes. N’hi ha que sembla que no tinguin gravetat. Tenyides per la mateixa artista amb colors terrosos i naturals, són objectes d’una gran qualitat tàctil que experimenten amb la torsió, els plans i les formes a l’espai. Ens místic, de 1977, remet a d’altres obres de finals dels anys setanta com Ens comunitari i Ens social. Com podem parlar, a través de l’art tèxtil, de la condició humana? Muñoz va desenvolupar una habilitat única per pensar amb les mans.


Fitxa tècnica

Títol original:
Ens místic
Número de registre:
0549
Artista:
Muñoz, Aurèlia
Data de creació:
1977
Any d'adquisició:
1997
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Tapís de sisal i jute.
Dimensions:
205 x 300 x 130 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Col·lecció Nacional d'Art. Antiga Col·lecció Salvador Riera
Copyright:
© Hereus d'Aurèlia Muñoz
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.