Fons de la Col·lecció

El Regne: una novel·la per a un museu

El Reino

El Regne

Fecha:
2003
Tipo obra:
Enregistrament audiovisual
Material:
Pàgina web transferida a arxiu digital i tinta impresa sobre paper
Medidas:
Procedencia:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies al Taller de la Fundació
Registre núm:
1863

"El Regne” (The Kingdom) de Dora García va ser una performance estesa que es va presentar al MACBA des del 20 de febrer al 30 de març de 2003. Proposava un tipus de performance poc convencional: durava un mes i mig i es presentava al públic a través d’una novel·la que es trobava a l’atri del Museu. Una novel·la que contenia un programa de performance i també una profecia dels fets que s’esdevindrien al Museu i a la ciutat de Barcelona durant el mes i mig que durava la performance.

Novel·la, programa i profecia eren activats per una sèrie d’actors. Alguns eren actors professionals; altres, personal que treballa al Museu; altres, obres de la Col·lecció MACBA; i finalment, altres que activaven la performance sense ser conscients de fer-ho, simplement pel fet de trobar-se allà en aquell moment.

Tots ells rebien el nom de “Jugadors del Regne”. Com a prova i testimoni de tot el que passava, un d’aquests jugadors era una webcam instal·lada a l’atri del Museu, des de la qual els seguidors del Regne podien seguir alguns dels esdeveniments descrits a la novel·la / programa / profecia.

Si bé el programa es va acabar el 30 de març de 2003, la presència de la webcam activa en el Museu ens indica que el Regne segueix viu i que tots seguim sent jugadors. Tal i com anunciava el manifest que acompanyava el projecte, El Regne esdevé en qualsevol lloc del Museu i en qualsevol moment. El Regne esdevé també en altres llocs. És difícil definir els límits espai-temporals del Regne.

Dora García, gener de 2019

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Enllaços

Publicacions

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.