Activitats Secundària i batxillerat

Històries de l’art des de Barcelona

Projecte d’art a l’Institut

01 set. 2019 al 21 juny 2020

.

.

Secundària, batxillerat i cicles formatius

Aquest programa pretén irrompre en la gran narrativa de la història de l’art i provocar noves perspectives sobre allò que el discurs normalitzat ha soterrat o que directament ha obviat. Es tracta d’obrir nous espais a l’aula, i plantejar dubtes i fissures en el discurs hegemònic de l’art. Està format per una sèrie de vídeos en obert que s’han elaborat amb la col·laboració de diversos artistes, teòrics i activistes.

A Cartografia sobre l’art i la sida a Espanya es mostra l’impacte que la crisi de la sida ha produït en l’art i la reacció dels artistes durant els anys noranta.

La Barcelona sexi se centra en la història de l’art que travessa la ciutat des dels inicis del segle xx fins als nostres dies, amb figures que, per integrar l’erotisme, la seducció i utilitzar el gènere com a mètode de provocació, han quedat apartades del reconeixement i se’ls ha considerat artistes menors. Carmen Tórtola Valencia, Jean Genet, Flor de Otoño, Ocaña, Camilo, Nazario i Cardín són algunes d’aquestes figures.

Els dos primers capítols, ideats i produïts per El Palomar, van acompanyats d’un dossier adreçat al professorat amb línies d’acció i ampliació dels continguts.

A càrrec d’Andrés Duque, cineasta, Equipo Palomar, artistes, Cloe Masotta, doctora en comunicació i críti-ca de cine, Juan Carlos Mohr, videoactivista i Marc Roig Blesa, artista.

Foto: Diego del Pozo

Programa

CURS ESCOLAR
Preu per grup/classe: Gratuït

Secundària, batxillerat i cicles formatius

Contacte

educacio@macba.cat
Tel. 93 412 14 13

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Vídeos

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.