al

Tots els sons són aquí, al nostre voltant, però si no parem l’orella sembla que no existeixin. El museu és un espai on podem descobrir el que no s’aprecia a primera vista. Proposem un matí en família per descobrir, amb el cos, d’on venen els sons que habiten el museu. Farem un recorregut sonor observant que hi ha sons que són lliures, com els que cauen de dalt a baix com una cascada, i d’altres també lliures però que fan espirals per l’aire i passen ràpid a cau d’orella. En canvi, hi ha sons que s’amaguen a casa seva i que canten concentrats. D’aquests, n’hi ha que viuen a la casa triangle –els sons aguts i melòdics–, d’altres a la casa quadrat –els sons estables i percudits– i d’altres a la casa cercle –els sons continus i infinits.

Una vegada recopilats tots els sons i sorolls, podrem crear la nostra partitura col·lectiva i cantar-la i ballar-la plegats. Si mirem pel voltant identificarem les formes geomètriques que habiten l’espai, i tot l’edifici del museu esdevindrà una gran partitura per ser ballada.

Taller a càrrec d’Ángela Peris, ballarina, coreògrafa i educadora. Amb la participació de Jorge Horno, artista plàstic, coreògraf i educador.

Àngela Peris (Castelló, 1983) és llicenciada en Comunicació Audiovisual, ballarina i coreògrafa. S'ha format a Dance Space Center i Movement Research de Nova York i a The School for New Dance Developement (SNDO) d’Amsterdam, als Països Baixos. Com a filla de periodistes de ràdio, el so ha estat sempre un punt de partida en les seves peces escèniques, centrades en la relació entre el moviment i la veu. Forma part del col·lectiu d'art castellonenc Bolimini. Art i Educació, un projecte centrat en l'experimentació amb l'art adreçat als nens i nenes. Des de 2012 ha col·laborat amb la Fundació Yehudi Menuhin Espanya com a professora de dansa i audiovisuals als centres de primària i secundària de Barcelona i continua col·laborant en projectes escènics de la companyia Alma Soderberg (Suècia) i la companyia Angela y Koldo (Catalunya-País Basc).

Programa

28 DE SETEMBRE, 5, 19 I 26 D'OCTUBRE, 2, 9 I 16 DE NOVEMBRE DE 2019, de 11 a 12.30 h
Durada de l'activitat: 90 min
Lloc: Sales del Museu
Preu: 3 € per participant (tant adults com infants). Gratuït amb carnets Família o Amic.
2€ per participant (tant adults com infants) acreditant situació de discapacitat.
Aforament limitat. S'aconsella fer inscripció prèvia. Places exhaurides

Oferim recursos de suport per a adults/infants amb necessitats d’accessibilitat. Consulteu els serveis disponibles per aquest taller a educacio [at] macba [dot] cat.

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13