al

¿Què ens diu l’art de la nostra vida col·lectiva? ¿Quina relació hi ha entre art i acció? L’art pot ser una eina molt poderosa per comunicar, i els artistes al llarg dels dos últims segles han treballat sovint compromesos en causes polítiques o desitjos utòpics de transformació de la societat: de Joaquín Torres García en la dècada dels vint a les lluites feministes dels setanta; de la producció gràfica en l’entorn del Maig del 68 al traç de les pintures de Basquiat.

En un exercici per recuperar aquest potencial de la revolta, proposem treballar al voltant de la construcció crítica de la imatge: des de la seva identificació simbòlica fins al seu paper en la construcció de la subjectivitat, i tenint en compte el poder comunicatiu en l’espai públic com a lloc de creació cultural. Abordarem l’acció com a llenguatge artístic, la utopia com a motor d’inspiració i l’experiència de l’esfera col·lectiva com a manera de dur a terme les idees de l’aquí i ara.

Partint de les obres d’Eulàlia Grau, dels cartells de l’Atelier Populaire o de les Guerilla Girls, convertirem el museu en un gran taller de propaganda per imaginar conjuntament i preguntar-nos, per exemple: ¿com es pot construir una imatge que ens identifiqui com a grup? ¿Quin compromís adquirim quan llancem determinats missatges? ¿Com podem alterar o transformar l’espai de la ciutat o del propi museu?

Continuarem incorporant la diversitat de maneres de percebre, d’interactuar, de comunicar-se, d’estar i de qüestionar l’art i la narrativa històrica de la Col·lecció. Es promourà la participació de grups amb diversitat funcional per forçar els límits de la normalitat en l’experimentació i la comprensió de l’art contemporani.

Amb el suport de:
EduCaixa logo
Jean-Michel Basquiat. 'Self Portrait' 1986

Programa

DEL 8 D'OCTUBRE DE 2018 AL 21 DE JUNY DE 2019
Horari:
de dilluns a divendres(excepte els dimarts) matins, a les 10 h o a les 12 h
Durada de l'activitat: 2 hores
Preu per grup/classe: 80 €
De 3r a 6è de primària i educació especial

Informació i reserves a educacio [at] macba [dot] cat o bé al tel. 93 412 14 13.