Activitats Conferències i debats

The Museum is Closed

Duen Sacchi. Ficcions patògenes

13 des. 2016

The Museum is Closed

The Museum is Closed

The Museum is Closed és un espai de conversa entre artistes, comissaris i agents culturals, promogut per Amics del MACBA, a partir de l’escolta de projectes amb la voluntat de generar reflexió i diàleg entorn de la pràctica artística.

Ficcions patògenes és un projecte que investiga com és possible que algunes marques corporals hagin adquirit un significat social, cultural, polític, i també com aquestes marques es constitueixen a partir de la relació entre diverses disciplines del coneixement com la botànica, la zoologia, l’economia, l’arquitectura, l’anatomia i el dibuix artístic canònic.

En aquest sentit, el complex procés de colonització apareix com una matriu en la qual podem treballar diversos punts d’articulació, producció, resistències, creació, classificació, etc., de les creacions d’aquestes ficcions que van constituint òrgans, animals, fruits i flors. Treballo sobre el document de la meva pròpia història clínica infantil, especialment en un episodi d’intervenció quirúrgica sobre la prominentia laryngea, coneguda comunament com a nou del coll o nou d’Adam.

Ficcions patògenes és un projecte seriat, s’articula en capítols, incloent-hi un llibre futur. Comprèn una sèrie d’intervencions teòriques, plàstiques i visuals, en el límit entre la ficció i el document, que es materialitzen en objectes, marques i evidències. El capítol següent és una conferència performàtica, Ficcions patògenes: Un òrgan bíblic (Genealogies del visible), i consisteix en l’exposició oral i material de fetitxes i objectes de propietats màgiques. Per arribar a Yvy Mara He’y cal fer una sèrie de rituals d’invocació i de transformació, que inclouen la infusió de flor de cor, el relat d’històries de l’origen, la fabricació d’ídols de fang, i la transformació d’òrgans en fruits i d’homes en flors.

Per a públic especialment interessat en temes de ficció literària, decolonialitat, gènere, diversitat, arts visuals del sud.

Segueix les sessions anteriors al blog http://themuseumisclosed.tumblr.com/

Activitat preferent per als Amics del MACBA.

Programa

DIMARTS 13 DE DESEMBRE DE 2016, 19 h DE 2016, 19 h
Lloc: Espai Taller

Patrocinador principal d'activitats:

Amb el suport de:

Inscripció

Entrada gratuïta. Places limitades. Amb inscripció prèvia.

Contacte

Més informació: amics@macba.cat i tel. 93 481 33 68

Informació de contacte

#ParlemDArtParticipa a la conversa!

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.