Un experiment de meditació col·lectiva a partir de la posada en escena, física i virtual, de la feina de l’artista londinenca i el duo d’electrònica barceloní.

Distàncies a fi de mes es tancarà el dissabte 25 de juliol amb la hipnoartista Jessica Boston i els músics Desert. Els artistes buscaran una connexió a un nivell superior, una sessió d’hipnosi que permeti potenciar paraula, música i sensacions.

Llançat durant el confinament, This Feeling Is You (Passat Continu, 2020) és el disc fruit de la col·laboració de l’artista resident a Londres Jessica Boston i el duo barceloní Desert. Una xarxa en la qual les paraules de Boston s’entrellacen amb la subtil electrònica ambient, en un exercici d’hipnosi estructurat al llarg de set cançons que recorda els treballs de Laurie Anderson o Holly Herndon. Un camí metafòric on es treballen diversos estats de la ment i la meditació i una peça única en què diferents pràctiques espirituals es donen la mà amb l’spoken word o els fonaments del rap. Una experiència més enllà de les distàncies, capaç d’unir els oients en un estat de meditació.

Desert és el projecte artístic de Cristina Checa (productora, compositora, vocalista i enginyera) i Eloi Caballé (productor, compositor i dissenyador de so). Quan s’ajunten dos talents i universos com els seus acostuma a sortir-ne una cosa nova i difícil d’etiquetar, i alhora (o precisament per això), una cosa permeable a multitud de gèneres. Melancolia, pop sintetitzat, beats exactes, arranjaments hipnòtics i melodies captivadores recorren els seus treballs Envalira (Buenritmo, 2014), Sense Likes (Cascine, 2017) o Sense (La Castanya, 2018). A This Feeling Is You, però, tots dos es col·loquen en segon pla, deixant que la seva música acomboï els salms de Jessica Boston, a qui van conèixer durant l’estada que va fer aquesta artista a Barcelona. Un treball de connexió a un altre nivell, sintètic però natural, fruit d’una perfecta sincronització entre música, paraules i personalitats.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68. 

Dissabte MACBA gratuït gràcies a Uniqlo:

Dissabtes MACBA
LifeWear Uniqlo

Contingut relacionat