Difusió

PRESENTACIONS DE LA COL·LECCIÓ
PRESENTACIONS DE LA COL·LECCIÓ
La difusió es troba entre les prioritats de la Col·lecció MACBA, que no entén d’una altra manera la seva identitat. En primer lloc, a través de les presentacions que s’han dut a terme de manera continuada des que es va inaugurar el museu i que han enriquit les línies conceptuals i les relacions entre les seves obres. Però també en els múltiples préstecs nacionals i internacionals que, any rere any, apropen la Col·lecció a públics d’altres geografies i contextos. Una Col·lecció que, així mateix, es mostra en exposicions temporals fora del museu que itineren tant en l’àmbit local com en l’internacional.

destacats

3 resultats
En els darrers temps, s’ha posat una atenció especial a consolidar vies digitals per obrir els fons de la Col·lecció a tots els públics, amb una constel·lació de propostes com els diferents cicles de Pantalla oberta o els Col·leccionables setmanals. Es tracta d’un àmbit de difusió que ha nascut amb voluntat de créixer.
PUBLICACIONS
La Col·lecció MACBA, eix vertebrador del museu, permet traçar un recorregut a través de les línies fonamentals de la creació artística contemporània, al mateix temps que contribueix a l’exercici de la memòria crítica. Treballem en diverses publicacions que presenten i actualitzen aspectes de la Col·lecció, així com algunes que aprofundeixen en determinades obres.  
El Manual es planteja com una eina per acostar els visitants al museu des de diferents perspectives. Pretén donar claus per entendre de què parla el MACBA, què el defineix, i així fer-lo accessible a tothom.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
La publicació Col·lecció MACBA. Una selecció recull 193 obres destacades dels fons de la col·lecció del museu. La Col·lecció MACBA, configurada pels diversos directors i equips curatorials i caracteritzada per una clara vocació internacional, reuneix obres i documents especialitzats que van des de mitjans del segle XX fins a l’actualitat.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
A partir d’un assaig crític i una entrevista a Muntadas, Anne Bénichou, editora d’aquesta publicació, evidencia que el procés de treball de l’artista s’assembla més a una aproximació arqueològica que documental; no es proposa tant fer valer el que s’ha dit ni qui ho ha dit, sinó més aviat permetre que el públic, a partir d’aquest espai, construeixi la seva pròpia narrativa.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
En el seu assaig, Lars Bang Larsen analitza la utopia d’una societat autoorganitzada que aspirava a estimular la llibertat personal i la col·laboració entre els individus.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Si hi ha una cosa que va caracteritzar el MACBA durant els anys 2002-2007, va ser el seu posicionament polític i la voluntat de qüestionar els dispositius discursius institucionals. Aquest volum mostra una selecció de les obres que es van incorporar a la Col·lecció durant aquell període, i reflexiona sobre les bases del que es va definir com a «model MACBA».
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Qualsevol col·lecció d’art que vulgui ser contemporània ha de deixar de banda les intencions acumulatives i enciclopèdiques, i constituir-se en un espai obert a diverses lectures i múltiples significats. A partir d’aquesta idea, el MACBA va dur a terme l’any 2002 una relectura de la seva col·lecció, amb la voluntat de revertir el caràcter burgès, teleològic i progressiu de la història de l’art que havia marcat bona part del col·leccionisme europeu.
mostrar-ne més mostrar-ne menys

Contacte

Departament de Publicacions
per a més informació

publicacions@macba.cat

Departament de Col·lecció
per a més informació

colleccio@macba.cat