al

Primària, educació especial i grups amb diversitat funcional.

¿Què passa quan fem públic el pensament? ¿De quina manera es poden materialitzar les nostres idees? ¿Quins llenguatges i formats ens poden ajudar a fer que circulin i es reprodueixin? Aquesta proposta es planteja com un procés on acció i pensament van de la mà, per atendre i treballar sobre l’acte de prendre la paraula i fer-la circular. Amb aquest interès, habitarem les sales de la Col·lecció del museu, aprofitant la forta presència d’artistes que han utilitzat la imatge i la producció gràfica per respondre al context social i econòmic que els ha tocat viure. Obres vinculades als cartells de la guerra civil espanyola o als anys setanta, en què podem identificar i reflexionar sobre el to de les seves paraules, l’impacte i la força de les seves imatges i l’actitud i la intenció dels seus gestos.

Un exercici amb artistes per provar una veu pròpia en un procés de presa de decisions en equip que acaba amb una proposta gràfica que es pugui distribuir fora del museu. Així s’obre un espai perquè els nens i les nenes participin en qüestions col·lectives.

Continuem incorporant la diversitat de maneres de percebre, interactuar, comunicar-se, estar i de qüestionar l’art i la narrativa històrica de la Col·lecció. Es promou la participació de grups amb diversitat funcional per forçar els límits de la normalitat en l’experimentació i la comprensió de l’art contemporani.

A càrrec d’Estel Boada, Irma Marco, Tinta Fina, Joan Manel Pérez i Anna Irina Russell, artistes.

Foto: Miquel Coll

Programa

CURS ESCOLAR
Horari: dimecres i dijous, a les 10 h
Durada de l'activitat: 2 h
Preu per grup/classe: 80 €

Primària, educació especial i centres i entitats socials de persones amb discapacitat intel·lectual.

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13