Aquest 18 de maig coincideixen dues ocasions especials del calendari cultural: el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus. Per aquest motiu, el MACBA oferirà una jornada de portes obertes amb horari especial de 10 del matí a 1 de la nit i un programa d'activitats variat i per a tothom. Apropa’t i descobreix tot el que el MACBA et pot oferir.

També, MACBA BOOKS, venda especial de llibres al MACBA Store Laie.
Dissabte de 10 a 1 h de la matinada i diumenge de 10 h a 15 h.

Dia i nit dels museus

Programa

DISSABTE 18 DE MAIG, a partir de les 10 h

11-13 h La gran revetlla: La muntanya lúdica. El retorn
Lloc: Atri
Celebració del final de la temporada del programa familiar amb una proposta de taller a càrrec de l’artista Cristina Fraser.* Adreçat a famílies amb nens i nenes a partir de 6 anys i a tothom que vingui disposat a passar-s’ho bé.

18-21 h De dol. Parlem de Col·lecció
Lloc: Planta 1
Activacions continuades de la mostra Un segle breu amb Cinta Moreno, Julia Ramírez Blanco, Víctor Ramírez, Ana Rossi i Lior Zalis, investigadors.

19-22 h Christan Marclay. Composicions. Performances
Lloc: Capella MACBA
Al llarg de la Nit dels Museus s’interpretaran dues de les partitures gràfiques de Christian Marclay. Els intèrprets seran el mateix Marclay i l’artista vocal Shelley Hirsch, que ha col·laborat regularment amb l’artista durant els últims trenta anys.
- 19 hZoom Zoom (2007- en procés), a càrrec de Christian Marclay i Shelley Hirsch. Durada aprox. 30 min.
La projecció de diapositives -ara digitalizades- Zoom Zoom (2007-en procés) és un exemple de les «partitures gràfiques» de Marclay, una sèrie de composicions no convencionals que fan servir imatges i text com a base per a la interpretació musical. L’obra també forma part d’una llarga investigació sobre les onomatopeies ‒paraules que imiten els sons o accions d’allò que designen. Consisteix en un recull de fotografies fetes per l’artista que documenten l’ús de l’onomatopeia en contextos urbans, en publicitat, marques de productes i disseny gràfic. Zoom Zoom està concebuda perquè la interpretés l’artista vocal Shelley Hirsch, mentre Marclay va passant les imatges des d’un ordinador portàtil, en un duo de crida i resposta.
- 21.30 hManga Scroll (2010), a càrrec de Shelley Hirsch. Durada aprox. 30 min.
La «partitura gràfica» Manga Scroll (2010) està composta d’onomatopeies, però en aquest cas les paraules s’han extret de la versió nord-americana de novel·les manga japoneses i s’han disposat com un collage lineal sobre un llarg paper enrotllat. Aquests rotllos, que al Japó es remunten al segle XI, es poden considerar precursors de la novel·la gràfica japonesa contemporània o còmic seriat. Tanmateix, Manga Scroll és una partitura vocal composta per ser interpretada. En aquest sentit, evoca la poesia fonètica avantguardista, com l’obra dadà de Kurt Schwitters Ursonate (1932), i també és un homenatge a Stripsody (1966), de Cathy Berberian.

20 h Presentació del projecte i publicació Autoeditoras: hacemos femzines!
Lloc: Planta baixa del CED
Autoeditoras: hacemos femzines va néixer a Ciutat de Mèxic el 2014 de la mà de «Yo, la peor de Todas» Iurhi Peña i Gelen Jeleton amb l’objectiu de crear lligams entre autoeditores de Mèxic, Llatinoamèrica i Espanya. Per a la presentació comptarem amb la presència física o digital de Iurhi Peña i Frosh Samo, editores de Beibi Creyzi (microeditorial de gràfica feminista-queer i taller de riso de Ciutat de Mèxic) i editores de la publicació prevista per al maig o juny sobre Autoeditoras: hacemos femzines!.

De 12 a 01 hBar-Terrassa a càrrec de Chichalimoná.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68