Activitats Cursos i seminaris

Desuniversalitzar el món

Seminari PEI Obert dirigit per Lucía Egaña (segona sessió)

11 oct. 2019

16:30 - 21 h

Jota Mombaça, “A gente combinamos de não morrer”, 2019

Jota Mombaça, “A gente combinamos de não morrer”, 2019

Aquesta activitat es podrà seguir en streaming.


Alguns dels texts d'aquesta secció no responen a la normalització ortogràfica i estilística de l'IEC per exprés desig dels autors.

DIVENDRES 11 D'OCTUBRE DE 2019
Lloc: Auditori Meier i Capella MACBA.
Accés a l'Auditori Meier per persones amb mobilitat reduïda a través de l'edifici Meier (recepció del museu).
Inscripció: Amb inscripció prèvia. Aforament limitat. L’accés a aquesta activitat gratuïta es farà per ordre d’arribada. Si alguna persona inscrita no pot accedir perquè l’aforament està complert, podrà seguir l’activitat per streaming a l’espai de La Cuina.
Preu: Gratuït
* La performance de Jota Mombaça es realitzarà a la Capella MACBA. Entrada lliure. No és necessària inscripció prèvia. Aforament limitat.


PROGRAMA
16:30 h Silvia Rivera Cusicanqui, Pensar en temps de dol planetari
Presenta Karen Mercado Andia. Estudiant del PEI.
Vivim un temps de confusió, de desarrelament i de falta de connexió entre la gent. Resistim, però també sentim impotència. La conferència versarà sobre les múltiples maneres en què sentim al sud i l’oprobi de les noves invasions capitalistes i colonials. A través dels nostres cossos, territoris i xarxes, es van filtrant totes aquestes temptatives de desarticular les nostres lluites. Silvia Rivera Cusicanqui també mostrarà imatges que permetin un acostament a aquestes situacions de greuge que a vegades no volem veure.
17:30 h Pausa
18:00 h Taula rodona. Xarxes polítiques i d’afectes 2
Les dues taules rodones tenen per objectiu posar en comú estratègies i metodologies des d’un punt de vista afirmatiu desenvolupat per col·lectius que combaten quotidianament el racisme de l’europa fortalesa i específicament el del regne d’espanya. Es tracta de grups di-versos que trenquen i fan complexa la idea homogeneïtzant de l’“altre” a través de les seves pròpies pràctica, supervivència i autoorganització, desenvolupant discursos i accions de re-sistència enfront al racisme estructural i quotidià.
Hi intervenen: Espacio Afrofeminista (Madrid), Yania Concepción Vicente i Esther (Mayoko) Ortega Arjonilla; Col·lectiu Catàrsia (Barcelona), Anne Cath Cornec i Gemma Ferreón Rivera; Escuelita Feminista, Antipatriarcal i Antiracista (València), Deborah Ekoka i Aisetou Kajakeh; Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes de Barcelona, Lamine Sarr. Dinamitzada per Tjaša Kancler
20:00 h Performance de Jota Mombaça, A Gente Combinamos de Não Morrer
Capella MACBA

Aquesta performance forma part d’una sèrie inspirada en l’obra homònima de l’escriptora de ficció afrobrasilera Conceição Evaristo. Consisteix en un ritual d’elaboració de les pèrdues necropolítiques a través de la producció de ganivets artesanals amb vidre trencat, branques i cordons vermells.

Inscripció
Accedeix-hi directament fent clic al botó.

Co-organitzat

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Inscripció

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Documents

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.