al

El seminari consistirà en tres sessions de caràcter epistèmic-metodològic. A la primera sessió tractarem les epistemologies feministes del punt de vista per presentar la tradició teòrica i les transformacions que requereix l’abordatge de qualsevol investigació. A la segona sessió ens centrarem en la proposta de Donna Haraway de coneixements situats. La tercera sessió tindrà la forma d’un taller de treball en què s’abordarà una eina de recerca concreta: l’etnografia i l’autoetnografia per a la producció d’«itineraris corporals», una tècnica d’investigació desenvolupada per l’antropòloga feminista Mari Luz Esteban que ens convida a indagar en la realitat social a partir del cos.

Carmen Romero Bachiller és feminista, doctora en Sociologia i professora al departament de Sociologia: Metodologia i Teoria de la Universidad Complutense de Madrid. Ha fet estades a la Universitat de Califòrnia, Santa Cruz (EUA), la Universitat d’Utrecht (Països Baixos) i la Universitat de Lancaster (Regne Unit). La seva investigació gira entorn dels cossos i les pràctiques com a productes de materialitat relacional, considerant vulnerabilitats i privilegis des d’una perspectiva feminista i queer interseccional, i n’ha publicat diversos treballs. Actualment treballa en la reconstrucció del coneixement biomèdic i les pràctiques des de col·lectius activistes, des d’un punt de vista feminista situat dins el marc d’estudis CTS/CTG, i dirigeix el projecte de recerca «Epistemologías feministas y activismos en salud: prácticas emergentes, cuidados y saberes en contextos biomédicos».

.

Programa

21, 22 I 23 D'OCTUBRE DE 2019, de 16 a 19 h
Inscripció: gratuïta. 5 places adjudicades a través de convocatòria oberta enviant una carta de motivació a docenciapei [at] macba [dot] cat abans del 5 d'octubre.
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68