Activitats Altres

Coreografia expandida. Situacions, moviments, objectes...

28 al 31 març 2012

Xavier Le Roy

Xavier Le Roy "Retrospectiva", 2012

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Capacitat limitada

Lloc: MACBA, Fundació Antoni Tàpies, Mercat de les FlorsAquesta trobada de tres dies està dedicada a la coreografia, i inclou participants de les arts visuals, la història de l'art, els estudis sobre performance, els estudis culturals, la dansa i la filosofia. Aquesta multidisciplinarietat s'explica perquè durant els últims anys el terme coreografia s'ha utilitzat en un sentit cada vegada més ampli. La coreografia ha de ser redefinida per tenir en compte tots aquells –incloent-hi els artistes– que utilitzen estratègies coreogràfiques sense relacionar-les necessàriament amb la dansa.


Les ponències s'alternaran amb converses, debats i panels. Els participants tindran accés a l'exposició Retrospectiva de Xavier Le Roy (Fundació Antoni Tàpies), i també a d'altres exemples significatius. La trobada integra perspectives diverses per estructurar un discurs sobre la coreografia que vagi més enllà de la recerca artística.La conferència donarà lloc a una antologia de textos que es publicarà en un futur pròxim.Participants
Amb Bojana Cvejić, Dorothea von Hantelmann, Graham Harman, Ana Janevski, Emma Kim Hagdahl, André Lepecki, Xavier Le Roy, Maria Lind, Isabel de Naverán, Luciana Parisi, Goran Sergej Pristaš, Mårten Spångberg, Francisco Tirado, Christophe Wavelet i altres.Activitat organitzada per la University of Dance and Circus d'Estocolm, el MACBA, la Fundació Antoni Tàpies i el Mercat de les Flors, amb el suport del Swedish Research Council i del Swedish Arts Grants Committee. En el marc de l'exposició Retrospectiva de Xavier Le Roy a la Fundació Antoni Tàpies (concebuda per Mårten Spångberg).Per acompanyar aquesta conferència, s'organitzarà un grup de lectura en dijous alterns a partir de les 18.30 a la Fundació Tàpies. La primera sessió es farà el 26 de gener. L'assistència és gratuïta i oberta, i els textos consultats estaran en anglès i castellà. Per a més informació, cliqueu aquí.Coincidint amb aquesta trobada i amb l'exposició Retrospectiva de Xavier Le Roy, el 28 de març tindrà lloc la conferència de Bojana Cvejić a l'Institut del Teatre, i també la representació de Le Sacre du printemps de Xavier Le Roy al Mercat de les Flors.

Programa

Dimecres 28, divendres 30 i dissabte 31 març 2012.

Dimecres 28 de març 

Mercat de les Flors
21.00 h: Le Sacre du Printemps de Xavier Le Roy (Per aquesta activitat cal comprar entrada)
 
Divendres 30 de març

Fundació Antoni Tàpies
10.00 h: Introducció i Dorothea von Hantelmann
11.00 – 14.00 h: Debat sobre Retrospectiva de Xavier Le Roy, amb Bojana Cvejić, Chistophe Wavelet, Dorothea von Hantelmann, Isabel de Naverán, Laurence Rassel, Mårten Spångberg, i Xavier Le Roy

MACBA
17.00 – 22.00 h: Graham Harman, Luciana Parisi, Francisco Tirado
 
Dissabte 31 de març

MACBA
11.00 – 14.30 h: Mårten Spångberg, Ana Janevski, Maria Lind
17.00 – 22.00 h: Goran Sergej Pristaš, Bojana Cvejić, André Lepecki
 
A causa de la vaga general del 29 de març, s'ha cancel·lat la representació de La Sacre du Printemps en el Mercat de les Flors prevista per a aquell dia (i hi haurà una representació el 28). La intervenció de Dorothea von Hantelmann s'ha posposat per al 30 de març.

Programa subjecte a canvis d'última hora.

Contacte

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics@macba.cat


 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Activitats

Publicacions

Exposicions

Recorreguts

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.