Activitats Altres

Cooperativisme a Barcelona

21 Personae

30 gen. 2019

21.15 h

Foto: Marianne Blanco

Foto: Marianne Blanco

A Barcelona s’hi han generat històricament –i s’hi continuen generant– resistències i alternatives davant l’economia de mercat global, iniciatives basades en els valors de la cooperació i l’autogestió que creen xarxa i altres formes de treball i de consum més horitzontals i responsables. La forta presència de cooperatives a tota la ciutat ho demostra, i Sants és un barri paradigmàtic en aquest aspecte.
En un moment en què el sistema capitalista financer i cognitiu s’incrusta en tots els aspectes de la vida, és pertinent i potent girar els ulls cap a formes d’economia social, solidària i feminista, i examinar quines opcions ens ofereixen per poder pensar i construir conjuntament aquest «món en comú» on volem viure i del qual ja som part.

Ens reunirem al Zumzeig –el primer cinema cooperatiu de Catalunya, una de les cooperatives culturals més recents del barri– per aprofundir en la història del cooperativisme barceloní. Alhora, el Zumzeig ens remet a un mapa de la ciutat que s’està esvanint: el de les sales de cinema en procés de desaparició.

Coordinat per Laura Arensburg i Marianne Blanco

Programa

DIMECRES 30 DE GENER, a les 21:15 h
Participants:
20
Lloc: Zumzeig Cinema, carrer de Béjar, 53, Sants
Preu: gratuit. Amb inscripció prèvia

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Amb el suport de:

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

#21PersonaeParticipa a la conversa!

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.