Activitats Altres

La Ribot

Arts en viu

26 abr. al 06 maig 2019

18 h

La Ribot

La Ribot "Pièce Distiguée" (2017). Foto: Grégory Batardon

El programa que es presenta al MACBA és una extensió de la Constel·lació La Ribot programada pel Mercat de les Flors. Aquest projecte està configurat per treballs escènics i videoinstal·lacions que engloben 25 anys de creació artística i ofereix una oportunitat excepcional per conèixer i gaudir d’aquesta artista presentant les seves peces en viu, moltes de les quals es veuran per primera vegada a Barcelona.

El Mercat dels Flors presenta Panoramix (1993-2003), una obra seminal, estrenada el Live Culture-Tate Modern de Londres (2003), que reuneix les tres primeres sèries de Peces distingides i on La Ribot es mou tota sola entre el públic durant tres hores.

«Moltes de les escenes són inquietants o enigmàtiques, d’altres són veritablement còmiques. La proximitat física entre la intèrpret i el públic intensifica la vivència per a totes dues parts, com si fossin rituals d’una comunitat confabulada que només tinguessin validesa en aquell moment.» Renate Klett («¡Solo!», Theater der Zeit, juny 2018)

A més es programarà Laughing Hole (2006), una performance coreogràfica de sis hores en què el riure es converteix en un acte polític. Quatre treballs en vídeo, realitzats entre 2001 i 2014, completen l’oferta del Mercat, que inclou un homenatge al compositor Carles Santos.

Per la seva banda, el MACBA presentarà la performance Pièce distinguée n°45 (2016), que aporta una nova faceta al «projecte distingit», i la pel·lícula FILM NOIR (2014-2017), dedicada als extres de les grans produccions cinematogràfiques.

Programa

DIVENDRES 26 D'ABRIL
18 h. Pièce distinguée n°45 (2016). Performance
Pièce distinguée n°45 és l’única «peça distingida» que no pertany a cap sèrie/espectacle. En aquesta ocasió, compta amb la participació de l’actor Juan Loriente, amb qui La Ribot ha col·laborat des de 1993. Es tracta d’una acció única, com una mort anunciada, on l’acte d’estimar, la pulsió de mort i el gest de pintar es fonen en una paradoxa: la que confronta la contemplació i la violència.
Lloc: Atri
Preu: 5 €

Entrades Reserva la teva plaça fent clic al botó.

19.30 h. Conversa
La Ribot, Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, i Pablo Martínez, cap de Programes del MACBA, reflexionaran sobre la relació que estableix l’artista amb la societat, els seus marges i les figures emblemàtiques que constitueixen la seva pràctica artística.
Lloc: Atri
Preu: Gratuït

DEL 26 D'ABRIL AL 6 DE MAIG
En horari de museu. Programa especial.
Projecció de FILM NOIR (2014-2017) de La Ribot

FILM NOIR és una obra fílmica en la qual la càmera dissecciona imatges de grans produccions de Hollywood. La seva peculiaritat consisteix en la superposició de bandes negres sobre els protagonistes per tal de dirigir la mirada de l’espectador cap als marges i, gràcies a aquest dispositiu, descobrir el que sempre hi ha estat, però que no es veu mai: els extres. Servint-se de la veu en off, la música i el muntatge, La Ribot desenvolupa una reflexió subjectiva gràcies a la qual els extres s’apropien de la pel·lícula.
Lloc: Torre, planta 1
Preu: Gratuït amb l'entrada del museu

El programa que es presenta al MACBA és una extensió de la Constel·lació La Ribot programada del 24 al 30 d’abril pel Mercat de les Flors.

En col·laboració amb:

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.