Continuant la conversa amb Walter Mignolo, explorem allò que l’opció descolonial ofereix per entendre el complex esdevenir global que ens envolta. Mignolo ens porta a reflexionar sobre fenòmens recents en les decisions dels quals no tenim veu ni vot, les seves conseqüències i la visibilitat dels seus propis límits. Entendre és inseparable d’entendre’ns en aquest esdevenir global que incideix en les maneres de ser, de sentir-nos i de pensar-nos. La conversa serà moderada per Luis Alfonso Herrera Robles i Francisco Carballo.

Walter Mignolo (Argentina) és semiòleg i investigador a la Universitat de Duke, on és catedràtic William H. Wannamaker i responsable del Centre d’Estudis Globals i Humanitats. Entre les seves aportacions més importants, destaca la producció de categories d’anàlisi com «diferència colonial», «pensament fronterer», «colonialitat de l’ésser» i la idea d’«hemisferi occidental/l’atlàntic nord». És director de l’Institut Franklin per a estudis interdisciplinaris i internacionals de la Universitat de Duke i del programa Duke als Andes.

Moderada per:
Luis Alfonso Herrera Robles és professor-investigador de la Universidad Autónoma de Ciudad Juárez, on imparteix cursos al Departament de Ciències Socials, i doctor en Ciència Política per la UAB.

Francisco Carballo és professor de política i cultura llatinoamericana a Goldsmiths, Universitat de Londres. Exerceix, així mateix, com a director associat del Centre d’Estudis postcolonials en la mateixa institució.

Organitza:
CIDOB

Programa

DIJOUS 5 DE MARÇ DE 2015, 19 H
Lloc: Auditori Meier.
Informació addicional: +34 93 302 64 95, activitats [at] cidob [dot] org

Continguts relacionats

Àudios

“L’opció descolonial i l’actualitat mundial”
Son[i]a #197. Walter Mignolo
07.10.2014