Aquest any, en què se celebren els deu anys del Barribrossa, aquesta edició se centra en una de les expressions característiques de la cultura popular, el flamenc. Sebastià Gasch, Joan Miró i Joan Brossa van sentir-se atrets per la figura indiscutible de Vicente Escudero, ballarí de projecció internacional i barceloní d’adopció, que va influir de manera inequívoca en el desenvolupament d’aquest art. Així mateix, en el tàndem modernitat i tradició, que caracteritza la poètica de Vicente Escudero, s’evidencien un seguit de paradoxes sobre la identitat. De fet, la identificació del ball d’Escudero amb l’essència espanyola o andalusa li va acabar suposant un llast en el moment en què Joan Miró i Joan Brossa es van interessar per la seva estètica.

Conferència organitzada pel MACBA en el marc del festival Barribrossa 2013.

"¿La guerra ha terminado? Arte en un mundo dividido (1945-1968)", espectacle dirigit per Pedro G. al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, 2010

Programa

Dijous 17 d'octubre de 2013, a les 20 h

Pedro G. Romero (Aracena, Huelva, 1964) és un artista que ha dut a terme una intensa activitat a través de nombroses disciplines: escultor, pintor, performer, autor teatral, guionista, etc., a més de crític literari i d’art, editor, assagista i expert en flamenc. El tema central del seu treball és la investigació i reflexió sobre la imatge com a punt de resistència davant del temps, sigui aquest històric, biològic, psicològic o verbal.

Des de l’any 2000 treballa en els projectes de l’Archivo F.X. i Máquina P.H., centrats en la iconoclàstia i el flamenc, respectivament.

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81

Continguts relacionats

Àudios

El dedo índice de Vicente Escudero, a càrrec de Pedro G. Romero
Lacan per a multituds: La «lingüistèrica» com a introducció als conceptes fonamentals de Lacan
Lacan per a multituds: La noció de l’inconscient en el contracte entre Freud i Lacan
Lacan per a multituds: La necessitat, la demanda i el desig. Crítica de la teràpia
Lacan per a multituds: Les pulsions i la sexualitat en Lacan