«City Sound. La construcció sonora de la ciutat» proposa una jornada de format híbrid que oscil·la entre una taula rodona, un programa de ràdio i ponències especialitzades. Vuit especialistes de diferents àmbits (acadèmia, art, disseny o activisme, entre altres) s’asseuran per aprofundir en la construcció dels imaginaris de la ciutat a través del so en l’era digital.

Modera Antònia Folguera. Amb la participació d’Ikram Bouloum, Daax, Nando Cruz, Lucía Lijtmaer, Xavi Manzanares, Azucena Micó, Laura Romero, Martí Ruiz, Tania Safura, RadioÁfrica i el grup de treball de Ràdio Web MACBA. Amb la intervenció de Tutu.

Una proposta de l’XRCB (Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en col·laboració amb Ràdio Web MACBA.

En col·laboració amb:
SMART CITY
UOC
Ajuntament de Barcelona
re-imagine
.

Programa

12 DE NOVEMBRE DE 2019, de 12 a 15 h
Lloc:
Auditori Convent
Preu: Activitat gratuïta. Sense inscripció prèvia

Intervencions:
► «La diàspora com a altaveu de l’Àfrica sonora amb Tania Safura». Tania Safura, periodista i productora cultural, fundadora de Ràdio Àfrica Magazine.
► «Les mil músiques de Barcelona en els #OtrosEscenariosPosibles». Nando Cruz, periodista musical.
► «Sound Diplomacy. L’impacte de la música a la ciutat». Azucena Micó, consultora en Ciutats Musicales.
► «Antenes i sniffers, una exploració intuïtiva de l’espectre electromagnètic». Grup de treball de Ràdio Web MACBA. Amb la col·laboració de Re-Imagine Europe, cofinanciat pel programa Creative Europe programme de la Unió Europea.
► «Explicar històries sonores des de la ciutat i per a la ciutat». Laura Romero, radioartista i investigadora en narratives sonores.
► «Aproximació a la complexitat de les abelles amb sistemes algorítmics-sònics». Daax - Xavi Manzanares, programador d’Algorismes Sònics.
► «Nous imaginaris musicals en l’urbs». Ikram Bouloum.
► «Mosquito Device Sistema de control a l’urbanisme sonor anti-teenager». Martí Ruids, artista sonoo, professor i investigador de la UB.
► «Toponímia musical. La relació entre música i urbanisme». Lucía Lijtmaer, periodista i escriptora.

Hi haurà retransmissió en streaming i gravació en format podcast per a la divulgació posterior.