Activitats Grups de treball

CINECLUB

Grup d'estudi entorn del cinema de no-ficció

29 gen. al 09 abr. 2019

18.30 h

Foto: Dani Cantó

Foto: Dani Cantó

Cineclub proposa recuperar l’experiència compartida de veure pel·lícules per establir un diàleg amb i a través del cinema posant les nostres mirades en comú. Es tracta de crear un grup, que vol ser heterogeni, d’interessats/des en les imatges en moviment, amb el qual pensar i observar la representació cinematogràfica contemporània d’una manera crítica.

Al llarg de sis trobades completarem un recorregut per la nostra actualitat des del cinema de no-ficció. En cada sessió veurem una pel·lícula, seleccionada de manera consensuada, que respongui als interessos comuns del grup; per exemple, fronteres i migracions, gènere i sexualitat, vida urbana, treball i productivitat o nous i antics feixismes. En acabar la projecció debatrem els nostres pensaments, sensacions i perspectives. Aquest debat s’estableix des d’una pràctica horitzontal i feminista, des de les narratives del sud, de circulació de la paraula per generar un espai d’escolta i confiança obert, en el qual relacionar-nos d’una manera no-formal entre nosaltres i amb el cinema. Un espai per trobar-nos i mirar plegats/des pel·lícules que incitin un moviment que ens tregui del lloc de l’espectador passiu, una activació d’una dinàmica de debat des del qual generar un espai de reflexió col·lectiva a partir d’un diàleg entre mirades.

A càrrec de Laura Arensburg i Catarina Botelho

Programa

DIMARTS 29 DE GENER, 12 I 26 DE FEBRER, 12 I 26 DE MARÇ, I 9 D'ABRIL, de 18.30 a 21.30 h
Preu:
Gratuït
Places exhaurides

Les persones interessades han d’enviar una carta de motivació a programespublics@macba.cat, amb l’assumpte CINECLUB, abans del 25 de gener.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.