Centre d’Estudis i Documentació

El Centre d’Estudis i Documentació (CED) promou la recerca, la difusió del pensament i la construcció de lectures sobre l’art contemporani. Duu a terme aquesta missió a través de l’Arxiu i la Biblioteca, que conserven els fons documentals i bibliogràfics del MACBA, de les residències de recerca, del contacte amb universitats i amb altres centres de documentació i de les exposicions i les activitats que es fan a partir dels seus fons.

lOCALITZACIÓ
lOCALITZACIÓ
Centre d’Estudis i Documentació Plaça dels àngels, 8, 08001, Barcelona, Espanya. Com arribar?
Les preguntes més habituals que es fan les persones sobre el centre d’estudis i documentació, i que et poden ajudar a resoldre els teus dubtes
Preguntes freqüents

El Centre d’Estudis i Documentació (CED) MACBA va obrir les portes el desembre del 2007 per expandir el camp d’acció del MACBA com a centre de conservació dels fons documentals, de recerca, debat i difusió. L’Arxiu i la Biblioteca del CED estan especialitzats en pràctiques artístiques contemporànies, i es concentren en el mateix marc temporal que les exposicions i activitats que programa el museu i la selecció d’obres de la Col·lecció MACBA, amb la qual mantenen una estreta relació de continuïtat. D’aquesta manera, es multiplica el seu potencial per generar noves interpretacions i lectures al llarg de la història de l’art contemporani. Els materials documentals que constitueixen l’Arxiu i la Biblioteca s’estructuren en fons i col·leccions, entre els quals hi ha arxius de persones i entitats, publicacions d’artista, cartells, fotografies, invitacions i fullets, etc., a més de bibliografia de referència i documents audiovisuals. En funció del grau d’accessibilitat i conservació, aquests materials es distribueixen entre la Biblioteca i l’Arxiu, que tenen la missió de preservar-los, divulgar-ne els continguts i donar suport a la recerca sobre pràctiques artístiques contemporànies amb aquests documents com a matèria primera.

Les institucions educatives i els col·lectius professionals poden sol·licitar una visita en grup al Centre d’Estudis i Documentació escrivint a centredestudis@macba.cat.

El Centre d’Estudis i Documentació agraeix la donació de llibres i d’altres materials sobre la seva especialitat per a l’Arxiu i la Biblioteca, sempre que no estiguin duplicats en els fons documentals. Si vols fer una donació o obtenir més informació, escriu-nos a centredestudis@macba.cat l’objecte de la donació.
Contacte
Per més informació pots contactar ab nosaltres a través dels següents enllaços.