Activitats Tallers

Coses que passen

Taller per a esplais i casals d’estiu

26 juny al 28 jul. 2017

Alejandra Pombo

Alejandra Pombo

Aquest estiu proposem als esplais i casals d’estiu el taller Coses que passen: es tracta de fer una pel·lícula de manera col·lectiva, posant-nos davant de la càmera com a «executors» i també darrere de la càmera com a «directors». Si haguéssim de triar un mantra per a aquest taller seria: «Entendre l’error no com una equivocació, sinó com una possibilitat d’anar més enllà del que ens podíem imaginar.» Per dur-ho a terme, es crearà una situació de rodatge que interactuarà amb el dins-fora, entre l’espai privat i l’espai públic. A través d’unes pautes definides, potenciarem aquesta trobada amb l’error i ens atrevirem a prendre decisions que facin de les limitacions l’impuls per arribar a aquest «més enllà» que ultrapassi les nostres expectatives i idees preconcebudes.

Aquest taller es relaciona amb l'exposició Akram Zaatari. Contra la fotografia. Història anotada de l'Arab Image Foundation. En la pràctica artística de Zaatari és habitual donar visibilitat a tot allò que suposadament pot ser definit com a error en una fotografia: indicis de retoc, empremtes dactilars, signes de desgast, accidents de l’emmagatzematge... Tots aquells fenòmens que subratllen la materialitat de la fotografia com a objecte. En aquest taller treballarem des de propostes performatives la corporeïtat de l’objecte fotogràfic, perquè no es tracta tant d’aparentar, de mostrar una imatge, sinó de ser. No es tracta tant de controlar, sinó de confrontar allò que passa.

Coses que passen és un taller ideat per Alejandra Pombo, una artista que desenvolupa el seu treball en la frontera entre les arts visuals, plàstiques, el cinema i les arts en viu, per explorar el concepte de presència a través de diverses aproximacions performatives: observar/ser observat, els límits entre privat/públic, la intimitat/la distància, els animals, la mà, la pell. Doctorada en Belles Arts, Pombo se centra en l’experimentació amb la imatge en moviment, sobretot en la producció de performances realitzades específicament per ser vistes a través d’una càmera. Des de 2016, les seves pel·lícules s’endinsen en el llenguatge cinematogràfic a través del muntatge, concebut a partir d’una lògica emocional on prima el ritme sobre els altres elements. En les seves últimes obres ja no sols experimenta en com es fa una pel·lícula, sinó també en la manera d’exposar-les al públic.
www.vampirillasilvestre.net

Programa

DILLUNS, DIJOUS I DIVENDRES DEL 26 DE JUNY AL 28 DE JULIOL, A LES 10 h
Lloc: Sales exposició i Espai taller.
Durada de l'activitat: 2 h 30 min
Activitat recomanada per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Inscripció

Preu: 40 euros/grup (màxim 15 nens). Reserva prèvia trucant al 93 412 14 13 o bé escrivint a educacio@macba.cat. Sota petició, aquesta activitat també s'ofereix en anglès.

Contacte

educacio@macba.cat
Tel. 93 412 14 13

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

 • Akram Zaatari
  Contra la fotografia. Història anotada de l’Arab Image Foundation

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.