Activitats Visites guiades

Barcelona (des)colonial

Possessions d’ultramar i canvi urbà (1835-1898)

27 al 30 nov. 2014

Barcelona (des)colonial

Barcelona (des)colonial

Ruta de autor i el MACBA surten del museu amb aquest itinerari que reflexiona sobre les fortunes amassades a Amèrica i la inversió d’aquest capital en la transformació de Barcelona. Un recorregut que resignifica la participació dels indians en el repartiment colonial per atendre els relats de pillatges i el seu nexe amb els sectors ferroviari, navilier, financer i immobiliari en aquesta banda de l’Atlàntic.

Es tracta d’un itinerari que propicia una experiència descolonial dialogant amb l’entramat urbà i el palimpsest de sucre, cafè, aiguardent, tabac..., que compon algunes trames de Barcelona.

Ruta de autor
«Definim Ruta de autor com una iniciativa que fa traçats independents i crea itineraris propis. Investiguem i activem els recorreguts partint de la nostra experiència i de la revisió de les temàtiques extraterritorials pròpies dels desplaçaments. El denominador comú que ens defineix és la investigació del context i els trànsits que alimenten allò que mirem. Evoquem referents diversos per activar la percepció i el coneixement del passejant.»
www.rutadeautor.com

Programa

DEL 27 AL 30 DE NOVEMBRE DE 2014
Seu Territori. Activitat gratuïta. Amb inscripció prèvia. 20 places.

SORTIDES
1. Dijous 27 de novembre
Horari: de 16 a 17.30 h
Punt de trobada: plaça Antonio López
Punt de tancament: c/Portaferrissa, núm. 1 (Palau Moja)

2. Dissabte 29 de novembre
Horari: de 12 a 14 h
Punt de trobada: Porxos d’en Xifré
Punt de tancament: La Rambla, núm. 109 (Hotel 1898)

3. Diumenge 30 de novembre
Horari: de 16 a 18 h
Punt de trobada: Porxos d’en Xifré
Punt de tancament: La Rambla, núm. 109 (Hotel 1898)

L’equip de Ruta de autor el formem:
Aymara Arreaza R. és llicenciada en Lletres per la Universitat Catòlica Andrés Bello (Veneçuela) i magister en Comunicació i crítica d’art de la Universitat de Girona. Ha exercit la docència en postgraus i la crítica d’art per a diversos mitjans de comunicació, entre els quals figuren «Cultura(s)» de La Vanguardia, «Papel literario» d’El Nacional i A*desk. Compagina la seva feina amb la direcció de Ruta de autor. Actualment col·labora amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) amb la creació i execució de la ruta «Barcelona i els indians. Inversió d’ultramar i canvi urbà (1835-1916)». També s’ocupa de
www.ciudadsincine.com

Lorena Bou Linhares és llicenciada en Filologia hispànica per la UAB i magister en Literatura comparada per la UPF i en Edició per la UAB. Ha treballat en l’àrea editorial en grups com Penguin Random House i segells com Los Libros del Lince, entre d’altres. Compagina aquesta activitat amb la coordinació de Ruta de autor. Actualment col·labora amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) en la creació i execució de la ruta «Barcelona i els indians. Inversió d’ultramar i canvi urbà (1835-1916)».

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.