Banc d'imatges de la Col·lecció MACBA

El Museu disposa d'un banc d'imatges de les obres que componen els fons de la Col·lecció MACBA, adreçat a investigadors, editorials, institucions artístiques i, en general, professionals que vulguin reproduir o publicar imatges d'obres de la Col·lecció en qualsevol suport.

Per sol·licitar fotografies d'aquest banc d'imatges, cal adreçar-se al Centre d'Estudis i Documentació i especificar quines són les imatges que es volen publicar i quin ús se'n farà. Un cop aprovada la sol·licitud, se signa un acord privat entre la persona o l'entitat sol·licitant i el MACBA, que inclou el cobrament de taxes per la llicència de reproducció. Les taxes varien en funció de la imatge, la seva disponibilitat, la forma de tramesa i l'ús al qual estigui destinada.

El Centre d'Estudis i Documentació proporciona la imatge en la resolució i el format que millor s'ajusten a les necessitats de la sol·licitud. Els formats més habituals són els següents: transparència de 9×12, diapositiva de 35 mm i imatge digital en format TIFF o EPS. El material s'envia a través d'una agència de transport o d'una transferència mitjançant FTP. Si, de manera excepcional, el Centre no disposa d'imatges d'alguna de les obres sol·licitades, es pot allargar una mica més el procés de tramesa.

Les obres fotografiades poden estar protegides per copyright o altres drets d'autor. És, per tant, responsabilitat del sol·licitant obtenir de l'artista o dels titulars dels seus drets els permisos associats abans de publicar-les.

Si les imatges se sol·liciten per publicar-les en un mitjà de comunicació, o bé estan relacionades amb un programa educatiu o una exposició, les persones interessades s'han de posar en contacte amb el Departament de Premsa.

Per resoldre qualsevol dubte o obtenir més informació sobre aquest servei, poseu-vos en contacte, si us plau, amb nosaltres a través de:

e-mail: arxiu@macba.cat
Tel.: 93 481 79 05
Fax: 93 412 46 02

Informació de contacte

e-mail: arxiu@macba.cat
Tel.: 93 481 79 05
Fax: 93 412 46 02

Continguts relacionats

Galeria de fotos

  • Xavier Miserachs 'Festes de Gràcia, Barcelona', 1964
  • Latifa Echakhch 'À chaque stencil une révolution', 2007
  • Gordon Matta-Clark  'Conical Intersect 4' [Documentació de l'acció 'Conical Intersect' realitzada el 1975 a París, França], 1977
  • James Coleman 'So Different... and Yet 1980', 1980

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.