Activitats categoria

Autogestió porca

Trobada entre col·lectius queer autogestionats

06 al 09 feb. 2018

Autogestió porca. AMOQA

Autogestió porca. AMOQA

Trobada per compartir estratègies, metodologies i temes d’investigació de quatre col·lectius del sud d'Europa que treballen en els límits de la producció cultural i l’activisme de la dissidència sexual. A través d’una proposta pràctica i col·lectiva, es desenvoluparan quatre tallers amb estudiants del PEI i persones interessades.

El primer marc referencial que els reuneix és el context geopolític de procedència, ja que els col·lectius convocats resideixen i treballen als països europeus coneguts en l’àmbit anglosaxó com a PIGS (porcs en anglès): Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya, països considerats els més pobres i inestables econòmicament i políticament dins el context europeu.

El segon marc referencial té a veure amb el fet que els col·lectius o persones desenvolupen pràctiques de treball vinculades a la producció cultural, i aquestes, al seu torn, estan travessades de diverses maneres en la seva trajectòria per la dissidència sexual, el feminisme, les pràctiques queer i el treball polític i activista. En aquest sentit, l’enunciació pejorativa de porques busca poder invertir la seva càrrega a través de la indagació entorn dels models de treball, les metodologies i la producció autogestionada com a forma d’autonomia i articulació crítica.

Amb la participació d’AMOQA (Grècia), Equipo Palomar (Espanya), Ideadestroyingmuros (Itàlia), Carmo Ge Pereira (Portugal) i PEI.

Programa

DIMARTS 6 DE FEBRER, 17 h
Lloc: Auditori Convent dels Àngels
Presentació pública i conversa amb els col·lectius
Gratuït

7, 8 I 9 DE FEBRER, DE 17 A 21 h
Lloc: Diversos espais
Tallers amb AMOQA (Grècia), Equipo Palomar (Espanya), Ideadestroyingmuros (Itàlia), Carmo Ge Pereira (Portugal)
Gratuït.

Inscripció: cal enviar una carta de motivació indicant el col·lectiu amb qui es vol treballar fins al 20 de gener de 2018 a pei@macba.cat.

DIVENDRES 9 DE FEBRER, 22 h
Lloc:
Sala d’exposicions del Convent dels Àngels
Esdeveniment final
Gratuït

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't