Audio

Tapologo

Gabriela Gutiérrez Dewar

25 nov. 2010
Categoria
Conferències i debats

A Freedom Park, un assentament de barraques a Sud-àfrica, més de 25.000 persones viuen al voltant d'un jaciment de platí. Els homes treballen a la mina i les dones són treballadores sexuals amb un risc de contaminació elevat pel VIH. El 1997 una xarxa de dones seropositives va posar en marxa Tapologo, un projecte comunitari que va mobilitzar infermeres jubilades, assistents socials, metges, líders religiosos marginats per l'església oficial, juntament amb treballadores sexuals i algunes de les malaltes mateixes. El documental descriu aquest procés d'apoderament que, davant les retòriques victimistes i de dependència, s'imposa com un model de resistència biopolítica.

El documental Tapologo, realitzat per Sally i Gabriela Gutiérrez Dewar, ha estat aclamat per la crítica internacional i recompensat amb molts premis.

Sally Gutiérrez és artista visual. Ha desenvolupat la seva carrera artística entre Berlín i Nova York. Les seves obres s'han exposat en museus, institucions i galeries nacionals i internacionals, en programes de televisió com ARTE i Metrópolis, i en festivals de vídeo i cinema. Ha impartit classes a la New School de Nova York.

Gabriela Gutiérrez ha treballat durant dotze anys de productora i realitzadora de televisió, i actualment és codirectora de la productora Estación Central de Contenidos, S.L., des d'on dirigeix i produeix documentals, docusèries i reportatges tant per a cinema com televisió.

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.