L'Arxiu

Sobre L'Arxiu

La creació de l'Arxiu deriva de la convicció que des de principis del passat segle, i especialment a partir dels anys cinquanta, la producció artística no pot entendre's únicament a través de l'obra d'art, sinó que el document forma part del ...

Destacats

 • FONS NERVO ÓPTICO I ESPAÇO N.O.El fons documental de Nervo Óptico i de l'Espaço N.O., que pertany al Centre d'Estudis i Documentació MACBA, es va crear l'any 2009 arran d'una donació de la Fundação Vera Chaves Barcellos (Porto Alegre, Brasil), fruit d'un acord per a l'intercanvi de publicacions i altres materials documentals establert entre aquesta Fundació i el Centre d'Estudis i Documentació MACBA.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Fons Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967)El fons recull la documentació que va generar el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona durant el seu període d’activitat (1959 -1967). També conté documentació sobre el museu generada per tercers, així com d’institucions amb les que mantenia relació, com el Salón Femenino de Arte Actual.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Fons Pere SousaEl fons conté material divers de l’arxiu “Merz Mail” relacionat amb l’art postal, que inclou correspondència fins a targetes postals, sobres, material gràfic i objectes d’Edgardo Antonio Vigo i Ray Johnson entre d’altres, així com publicacions i segells d’artista.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Fons Joan BrossaAl llarg de la seva vida, Brossa va aplegar una quantitat ingent i molt variada de materials. Va ser aquesta acumulació la que el va impulsar a llogar, el 1987, un segon estudi en què va continuar-hi conservant documentació diversa fins a la seva mort.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Fons Xavier Miserachs 1954-1998Xavier Miserachs va reunir el fons al llarg de la seva vida professional. Als anys setanta l’arxiu es va inundar i es van malmetre part dels materials. L’ordenació de l’arxiu resultant d’aquell procés s’ha mantingut fins a l’actualitat.

  Categoria / Autor:
  Data:
 • Fons ADAGEl fons ADAG es va crear a partir de la documentació generada per les activitats realitzades per l’Assemblea Democràtica d'Artistes de Girona, reunida per Narcís Selles.

  Categoria / Autor:
  Data:

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.