Undead Matter és una conversa oberta sobre la relació entre la vida i la matèria en constant canvi del nostre univers, a mesura que aquesta ressorgeix rítmicament al llarg dels mil·lennis. Aquesta nova sèrie a càrrec de Sophie J Williamson travessa el relliscós espai entre l'orgànic i l'inorgànic, mitjançant converses amb artistes, poetes, ballarins i músics, així com criomicrobiòlegs, xamans, paleontòlogues mineralogistes i moltes més. Un viatge que va des de la remota tundra àrtica, on antigues criatures emergeixen mentre el permafrost es fon, fins a les profunditats dels substrats geològics del llit oceànic, entre llots de microorganismes mil·lenaris. I cap a fora, a l'extensió celestial de la pols interestel·lar, plena de potencial de vida. I de nou cap a la terra.

Undead Matter #1
15.06.2022

Pols interestel·lar emergent: Himali Singh Soin i Chandra Wickramasinghe
En aquest podcast inaugural, l'artista i poetessa Himali Singh Soin analitza l'ascendència còsmica i la biosfera de la galàxia amb el matemàtic, astrònom i astrobiòleg, el professor Chandra Wickramasinghe. Basant-se en la mitologia i la filosofia hindú i budista, Soin i Wickramasinghe reconsideren les perspectives judeocristianes occidentals de l'univers, qüestionant els suposats fonaments del Big Bang com a moment de creació i el problema de com sorgeix la consciència. Al llarg de la seva discussió, Soin llegeix el seu vívid i provocador text, escrit en col·laboració amb Alexis Rider, “Healing from Meteorites”.

Escoltar a RWM

Undead Matter #2
05.07.2022

Marcant silencis: Kathryn Yusoff i Myung Mi Kim
En aquest segon episodi, la geògrafa Kathryn Yusoff parla amb la poetessa Myung Mi Kim sobre el potencial de vides passades, traumes, històries i possibilitats que habiten en els silencis demarcats entre els estrats rocosos i entre les paraules. Juntes consideren els múltiples "mons trencats" que han precedit les nostres percepcions actuals de la crisi ecològica, i com les descripcions de les geologies han perpetuat les narratives colonials i esborrat els geotraumes imposats als pobles a través de l'extracció i la violència colonials. A mode d’interrupció, la conversa inclou lectures de poemes de Kim i un treball sonor de l'artista Shamica Ruddock.

Escoltar a RWM

Undead Matter #3
31.07.2022

Existint entremig: Daisy Hildyard & Karen Lloyd
En aquest podcast, l'escriptora Daisy Hildyard parla amb la microbiòloga marina Karen Lloyd sobre microbis de 100 milions d'anys que respiren i excreten minerals. Des de la petita ciutat noruega de Ny Ålesund, Svalbard, Lloyd descriu les seves exploracions en la subsuperfície del permafrost, d'on extreu microbis vius que no han interactuat amb la superfície durant almenys 10,000 anys, i qüestiona la possible importància del microbi individual dins de la seva comunitat. Pensant en el temps com un recurs mal·leable, plegades discuteixen les possibilitats de diferents percepcions del temps, l'espai i el moviment en diferents escales de vida: des de l'ésser humà fins al microbi de 100 milions d'anys.

Escoltar a RWM