Cites de podcast de Ràdio Web Macba escrites sobre diferents parts del cos

En geologia, els desplaçaments tectònics creen esquerdes en l'escorça terrestre. Prenem en préstec aquest terme per destacar cinc moments peculiars del nostre arxiu que, igual que les esquerdes geològiques, representen instants interessants de divergència, tensió o fins i tot accident. Cinc podcasts únics per raons ben diferents en què un enfocament desafiant o un modus operandi no convencional es cristal·litzen en fissures sonores memorables a la nostra col·lecció.

Oriol Vilanova recita "Còpies"

El valor de la repetició
Si la repetició i la relectura són estratègies habituals en la producció artística d'Oriol Vilanova, aquest podcast especial (complement a una entrevista sobre les seves peces a la Col·lecció MACBA), n’és una continuació lògica. Durant més de dinou minuts, l’Oriol recita, un darrere l'altre i sense ordre, els més de mil noms de les ciutats que protagonitzen la col·lecció d'arcs de triomf de les postals de Còpies, en una peça a mig camí entre la intervenció poètica i l'absurd, que torna a retre homenatge a l’acumulació i als mercats de segona mà com a indrets clau del seu dia a dia.

Escoltar a RWM

Coses que passen... en Ràdio Web MACBA

Transferències multidireccionals
El 2015 vam escriure un correu electrònic a l’artista Enric Farrés Duran per a organitzar i enregistrar una entrevista. Anys després, amb motiu de l'exposició Mostreig #4. Coses que passen, l’Enric va retornar un correu semblant amb l’objectiu de girar la truita (i el micròfon) per entrevistar a Ràdio Web MACBA. En un gest que porta clarament la marca Farrés Duran, l’Enric proposa parlar amb i de Ràdio Web MACBA en el propi context de Ràdio Web MACBA, creant el que segurament és el podcast que trenca de manera més evident i directa la quarta paret del nostre arxiu.

Escoltar a RWM

Bradien + Eduard Escoffet mixtape

Punts d'ancoratge
La unió lírico-musical entre el poeta Eduard Escoffet i el grup barceloní Bradien, que va culminar en l’àlbum ‘Pols’ l’any 2012, té en aquest podcast un document extra, un comentari extès en forma de mixtape que recull deu punts de referència importants per al seu procés creatiu conjunt. Mesclat per Lucrecia Dalt. 

Escoltar a RWM

Son[i]a #225 Lúa Coderch

Estratègies de l'engany i refugis improvisats
La conversa amb l’artista barcelonina Lúa Coderch arrenca amb una descripció i spoiler d’un truc de màgia cinematogràfic. No pas pel seu interès per la pel·lícula en qüestió, sino com a reflexió sobre el propi acte d’explicar històries, de modelar narratives i moments de fascinació. Aquesta idea, absolutament central en l’obra de la Lúa, va acabar trascendint l’entrevista amb l’enregistrament de diversos relats que reflexen la seva forma d'operar amb la ficció com a matèria.

Escoltar a RWM

SO INTERSTICIAL. Mikel R. Nieto

Paisatges ambivalents
Aquest podcast, versió estèreo radiofònica d’una peça per vuit canals, és un documental sonor de Mikel R. Nieto que aborda les zones fosques del paisatge sonor, on els canvis que es produeixen a nivell social, polític i econòmic prenen cos. El document és tan sols una part del projecte, que proposava una fusió entre el concert, la instal·lació i el documental sonor, apostant per la clarividència de la confusió.

Escoltar a RWM