Dora García busca la participació dels espectadors, a qui insta a posicionar-se sovint davant qüestions èticament controvertides. A través de tot tipus de mitjans, així com de l’estricta documentació, els demana que es comprometin a un examen detingut de qüestions no sempre fàcils. Amb una pràctica basada en la investigació, reclama prendre partit davant la història d’alguns moviments antiinstitucionals com l’antipsiquiatria, i també davant la figura de l’artista com a outsider i els mecanismes culturals de producció de significat.

The Joycean society | Exhausted Books

Dora García parteix d’una de les obres més críptiques de la literatura universal: "Finnegans Wake" de James Joyce. Publicada el 1939, la darrera novel·la de l’escriptor és una de les millors representacions literàries de l’inconscient, un text circular que imposa una hermenèutica mai definitiva. "The Joycean Society" posa en escena les millors virtuts de la pràctica conversacional, la interpretació literària i la producció de significat.

Frase d'or (Ella té molts noms)

Amb lletres escrites amb pa d’or a la paret o impreses en samarretes, Dora García va iniciar, l’any 2001, la seva llarga sèrie Frases d’or. Tot i que el color daurat els atorga un cert preciosisme material, són frases sempre vinculades al sentit comú. Algunes provenen de personatges coneguts com Albert Einstein, però la majoria han estat proposades per l’artista.

També et pot interessar