Intersecció d'onada

Considerada una de les artistes més significatives de les pràctiques conceptuals a Catalunya, Àngels Ribé va iniciar la seva producció a finals dels anys seixanta amb accions, instal·lacions i performances amb el cos i l’espai com a protagonistes.

Geometries

"Crec que, d'alguna manera, estem reproduint gestos que fa molts anys tenien una aplicació concreta. Avui, un artista pot agafar un ganivet i tallar l'aigua d'un llac. Tal vegada, fa molt temps, un curandero fes exactament el mateix gest, o el mateix ritual, amb la intenció pràctica d'aconseguir que plogués. Una "idea artística" només pot comunicar-se mitjançant una "peça artística". I justament aquest "element artístic i la seva comunicació subconscient" és el que més m'interessa."

Interseccions

"La meva intenció en aquesta sèrie de treballs és apropar-me a la natura i als fenòmens físics. Tenen a veure amb la percepció, alguns intenten aconseguir informació nova, altres recreen artificialment les lleis físiques."

"3 Punts (1)"

A finals dels anys seixanta, Àngels Ribé abandona l’escultura formal per dedicar-se a les accions amb el cos, concebudes com a experiències amb la natura i la percepció. Si bé a les primeres d’aquestes accions, Ribé experimenta amb elements mínims com un vidre o un fil de niló en contextos naturals, aviat hi incorpora el seu propi cos, com a la sèrie "3 punts". Com indica el títol de l’obra, es tracta de treballs sobre variants del triangle, la figura més simple per unir tres punts i una de les mesures bàsiques del món, que indaguen en la condició geomètrica de l’espai. 

Penso que una obra d’art hauria de deixar perplex l’espectador, fer-lo meditar sobre el sentit de la vida
Antoni Tàpies