La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Sense títol. Sèrie: "Irreversible" / "Impossible", 1974

Objecte, 15 x 62 x 43 cm. // FITXA TOUS: 35 x 43 x 5

D’entre les sèries d’objectes produïts per Jaume Xifra, destaquen els objectes rituals, entre els quals es troben els Reliquiaris (1969-1971) i els Irreversibles/Impossibles (1972-1976). Dues sèries associades al seu retorn a Europa després d’una estada a Xile entre 1968 i 1969, durant la qual va col·laborar als tallers artesans cooperatius a Huaquén. Quan va tornar a París, va fer-ho amb una idea de l’art més participatiu, i d’aquí van sorgir els objectes en forma de reliquiaris, amb la intenció que puguin ajudar a la vida personal, a la memòria, la contemplació o la purificació. A Impossibles, en canvi, utilitza eines quotidianes com tisores, alicates o claus i les embolica amb un filferro amb punxes que n’impedeix el seu ús, els treu la funcionalitat. I a Irreversibles, implica l’espectador demanant-li que canviï l’obra de lloc o la destrueixi.


Fitxa tècnica

Títol original:
Sense títol. Sèrie: "Irreversible" / "Impossible"
Número de registre:
RT.0183
Artista:
Xifra, Jaume
Data de creació:
1974
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l’Ajuntament de Barcelona. Donació Rafel Tous
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Estovalles, coberts i plat de plàstic i filferro en urna de metacril·lat
Dimensions:
15 x 62 x 43 cm. // FITXA TOUS: 35 x 43 x 5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona. Donació Rafael Tous
Copyright:
© Jaume Xifra, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.