Carregant...

Pochoir Objects, 1966

Objectes de pochoir, 1966
Pintura, 50 x 65 cm
A partir de 1966, Jaume Xifra, artista de l’anomenat Grup de Catalans de París, va abandonar les eines pictòriques tradicionals per estampar imatges fetes amb plantilles artesanals i aerosols de color seguint la tècnica del pochoir, que elimina la gestualitat i l’emoció. Xifra superposa imatges de la vida quotidiana i retalls publicitaris en composicions que constitueixen una crítica a la societat de consum. Sabates, tasses, gots o fulles d’afaitar es despleguen com en un immens aparador, amb un gran efecte plàstic gràcies al contrast negatiu-positiu, la mida dels objectes, la seva orientació i multiplicació, tal com opera la societat de la informació contemporània.

Fitxa tècnica

Títol original:
Pochoir Objects
Número de registre:
3606
Artista:
Xifra, Jaume
Data de creació:
1966
Any d'adquisició:
2009
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Esprai sobre paper
Dimensions:
50 x 65 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Jaume Xifra, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.