Carregant...

Composició, 1966

A partir de 1966, Jaume Xifra, artista de l’anomenat Grup de Catalans de París, va abandonar les eines pictòriques tradicionals per estampar imatges fetes amb plantilles artesanals i aerosols de color seguint la tècnica del pochoir, que elimina la gestualitat i l’emoció. Xifra superposa imatges de la vida quotidiana i retalls publicitaris en composicions que constitueixen una crítica a la societat de consum. Sabates, tasses, gots o fulles d’afaitar es despleguen com en un immens aparador, amb un gran efecte plàstic gràcies al contrast negatiu-positiu, la mida dels objectes, la seva orientació i multiplicació, tal com opera la societat de la informació contemporània

Fitxa tècnica

Títol original:
Composició
Número de registre:
3605
Artista:
Xifra, Jaume
Data de creació:
1966
Any d'adquisició:
2009
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Obra sobre paper (única)
Tècnica:
Llapis sobre paper
Dimensions:
65 x 50 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sala 5
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Jaume Xifra, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida