Carregant...

Barrière, 1974

Tanca, 1974
Escultura, 85,3 x 154 x 58,5 cm
Durant els primers anys setanta, Jaume Xifra va produir obres realitzades amb materials pobres i objectes impossibles que constituïen una crítica a l’univers del consum. L’artista va triar el filferro de pues per construir una sèrie d’objectes domèstics desproveïts de la seva funcionalitat real. En aquest cas, parteix d’una barrera com les que es fan servir per barrar el pas o per protegir els vianants i en reforça la significació amb aquest material. Les pues del filferro de Barrière són un element dissuasiu per a tots aquells que s’hi atansin o la vulguin manipular. L’humor i l’absurd, dos aspectes característics del treball de l’artista, es posen de manifest en aquest objecte de control, sovint policial, atrapat en la seva pròpia condició repressora.

Fitxa tècnica

Títol original:
Barrière
Número de registre:
3151
Artista:
Xifra, Jaume
Data de creació:
1974
Any d'adquisició:
2008
Fons:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Tipus d'objecte:
Escultura
Tècnica:
Filferro d'espines
Dimensions:
85,3 x 154 x 58,5 cm (alt x ample x fons)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Dipòsit de l'Ajuntament de Barcelona
Copyright:
© Jaume Xifra, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.