Carregant...

Broken Off, 1971

Partit, 1971

Beached i Broken Off formen part de les primeres peces de vídeo realitzades per Lawrence Weiner a començaments dels anys setanta. Totes dues van ser enregistrades en una zona pantanosa al costat del mar i en seqüències separades per encadenaments. Tant en una com en l’altra, es mostren cinc accions diferents a les quals al·ludeix el títol de la peça. Enllaçant amb els seus coneguts statements o «declaracions d’intencions» sobre l’art, que havia formulat el 1969, Weiner inicia el film Beached enunciant amb la seva veu les condicions de l’obra d’art: «Un artista pot construir una obra i/o una obra pot ser fabricada i/o una obra no necessita ser construïda. He escollit cinc possibilitats per a la cinta de vídeo.» Tot seguit, l'artista s'atansa a una platja rocallosa i llença un tros de fusta a l’aigua. Les cinc possibilitats que ha decidit incorporar són les accions que s'executen en el film: llençar, estirar, aixecar, arrossegar i fer palanca. A Broken Off, l’artista ha optat per trencar una branca d'un arbre, refregar el terra, trepitjar-lo, partir en dos el pal d'una tanca i gratar una pedra amb l'ungla.


Fitxa tècnica

Títol original:
Broken Off
Número de registre:
3653
Artista:
Weiner, Lawrence
Data de creació:
1971
Any d'adquisició:
2009
Fons:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Tipus d'objecte:
Enregistrament audiovisual
Tècnica:
Vídeo monocanal, b/n, so, 48 s
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Consorci MACBA
Copyright:
© Lawrence Weiner, VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.