Carregant...

Growth, ca. 1951

Creixement, ca. 1951
Pintura, 121,9 x 114,3 cm
Emigrat als Estats Units durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939), Esteban Vicente va irrompre en l’escena artística de Nova York a finals dels anys quaranta. La seva abstracció aviat va ser reconeguda pels membres de la naixent Escola de Nova York, i va participar en exposicions seminals del grup. La seva pintura sensual, serena, lluminosa i equilibrada el va situar com un dels membres destacats de la primera generació d’expressionistes abstractes d’aquesta escola. Growth, de 1951, condensa la textura creativa i pictòrica de l’obra d’aquest pintor. Elaborada amb un cromatisme càlid i un gest vigorós, combina figures de color – reminiscents de certa geometria– amb traços i línies negres que recorden l’univers del dibuix i l’abstracció racionalista o «raonable» que domina la primera meitat del segle XX.

Fitxa tècnica

Títol original:
Growth
Número de registre:
5249
Artista:
Vicente, Esteban
Data de creació:
ca. 1951
Any d'adquisició:
2015
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre tela
Dimensions:
121,9 x 114,3 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1, Sales 3 i 4
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a la Fundació Bancària "la Caixa"
Copyright:
© The Harriet and Esteban Vicente Foundation
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida