Carregant...

Growth, ca. 1951

Creixement, ca. 1951
Pintura, 121,9 x 114,3 cm
Emigrat als Estats Units durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939), Esteban Vicente va irrompre en l’escena artística de Nova York a finals dels anys quaranta. La seva abstracció aviat va ser reconeguda pels membres de la naixent Escola de Nova York, i va participar en exposicions seminals del grup. La seva pintura sensual, serena, lluminosa i equilibrada el va situar com un dels membres destacats de la primera generació d’expressionistes abstractes d’aquesta escola. Growth, de 1951, condensa la textura creativa i pictòrica de l’obra d’aquest pintor. Elaborada amb un cromatisme càlid i un gest vigorós, combina figures de color – reminiscents de certa geometria– amb traços i línies negres que recorden l’univers del dibuix i l’abstracció racionalista o «raonable» que domina la primera meitat del segle XX.

Fitxa tècnica

Títol original:
Growth
Número de registre:
5249
Artista:
Vicente, Esteban
Data de creació:
ca. 1951
Any d'adquisició:
2015
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Pintura
Tècnica:
Oli sobre tela
Dimensions:
121,9 x 114,3 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a la Fundació Bancària "la Caixa"
Copyright:
© The Harriet and Esteban Vicente Foundation
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.