La imatge de l’obra no està disponible on-line.

Time divisa (fragmento), 2005-2010

Divisa temporal (fragment), 2005-2010
Material gràfic, Mides diverses

L’artista mexicà Antonio Vega Macotela treballa amb col·lectius homogenis, com soldats, miners o presos. A Time Divisa, ha realitzat 365 «intercanvis de temps» amb els reclusos del centre Santa Martha Acatitla a Mèxic D. F. En aquest cas, l’artista va oferir als interns la possibilitat d’intercanviar accions. Els va demanar què voldrien fer i no els era possible a causa de la seva condició de presos, i els va oferir l’opció de fer-ho ell personalment. A canvi, els interns havien de realitzar les accions que l’artista els demanava. Van acordar un dia i una hora per dur-les a terme simultàniament. Així, Vega Macotela va anar a veure els primers passos d’un fill, va buscar pel·lícules de culte, va ballar amb una mare o va visitar bordells, entre d’altres accions. Mentrestant, els reclusos comptaven els batecs del cor i les respiracions, perforaven una superfície o marcaven els passos que feien mentre escoltaven una cançó, entre d’altres actes.
El projecte, que va durar quatre anys, presenta un sistema radicalment específic d’intercanvi de temps. En lloc de canviar temps per diners, com és habitual, explora la possibilitat d’intercanviar accions o fragments de vida.


Fitxa tècnica

Títol original:
Time divisa (fragmento)
Número de registre:
5102
Artista:
Vega Macotela, José Antonio
Data de creació:
2005-2010
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Tinta, llapis i impressió òfset sobre paper
Dimensions:
Mides diverses
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Antonio Vega Macotela
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.