Carregant...

El libro transparente, 1970

El llibre transparent, 1970
Material gràfic, 15,9 x 21,8 cm (tancat); 15,9 x 42,2 cm (obert)

Referent clau de l’art conceptual espanyol, Isidoro Valcárcel Medina ha partit sempre d’una acusada consciència del llenguatge i d’altres formes de representació, com es fa evident en molts dels seus treballs. Mentre que a El libro transparente (1970) construeix un text amb paraules corrents i d’altres de pròpies imprès al damunt de fulles de plàstic transparent, a La celosía (1972) es val d’una pantalla per projectar la transcripció literal de la novel·la homònima de l’escriptor i cineasta francès Alain Robbe- Grillet, impulsor del nouveau roman. A Relojes (1973), l’objecte d’estudi és el pas del temps. Valcárcel Medina va fotografiar, durant 365 dies, diversos rellotges-calendari del mobiliari urbà de Madrid. Cada fotografia va ser feta un dia diferent fins a completar el calendari d’un any. Més endavant, el 1991, converteix un artefacte escolar tan bàsic i universal com una xuleta  en un dispositiu de reflexió sobre l’acte creatiu. «L’obra d’art ha de ser tan fidel al seu moment que sigui el moment mateix», escriu l’artista a La chuleta.


Fitxa tècnica

Títol original:
El libro transparente
Número de registre:
4422
Artista:
Valcárcel Medina, Isidoro
Data de creació:
1970
Any d'adquisició:
2011
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Material gràfic
Tècnica:
Lletrasset sobre poliester
Dimensions:
15,9 x 21,8 cm (tancat); 15,9 x 42,2 cm (obert) (alt x ample x fons)
Número d'edició:
Edició de 100
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Isidoro Valcárcel Medina
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.