Carregant...

La chuleta, 1991

La xuleta, 1991
Objecte, 96,5 x 5 cm
Més centrades en el procés que en el resultat final, les propostes conceptuals d’Isidoro Valcárcel Medina indaguen en la poètica de la quotidianitat. Un artefacte tan bàsic i tan universal com una xuleta escolar esdevé un dispositiu de reflexió sobre l’acte creatiu. Si en la infància i l’adolescència, el gest íntim d’elaborar aquest objecte secret requeria una capacitat de síntesi o de compendi d’informació, Valcárcel Medina l’utilitza per condensar i verbalitzar la seva radicalitat davant la pràctica artística, una pràctica que no concep allunyada de la vida.
«Com si es tractés d’una qüestió moral, i Déu sap que es tracta d’això!, l’obra d’art ha de ser tan fidel al seu moment que sigui el moment mateix.» La idea de l’art com a praxi vital, l’acte creatiu com una vivència de la potència de l’ara i de l’artista com a ciutadà comú, es construeixen com a veu en un artefacte escolar.

Fitxa tècnica

Títol original:
La chuleta
Número de registre:
4423
Artista:
Valcárcel Medina, Isidoro
Data de creació:
1991
Any d'adquisició:
2011
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Tinta sobre paper
Dimensions:
96,5 x 5 cm (alt x ample)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Isidoro Valcárcel Medina
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.