Carregant...

Tijeras para cortar el silencio, 2006

Tisores per a tallar el silenci, 2006
Objecte, 43 x 20 x 2 cm

L’any 1985, en un concert homenatge al dadaista Cabaret Voltaire, un músic multidisciplinari de qui no es coneix el nom i que signa com a Tres (és el dia que va néixer), va decidir dedicar tot el seu treball a les poètiques del silenci. Des de llavors, en performances sonores, objectes intervinguts i instal·lacions de guerrilla s’ha abocat al silenci com a absència, com a protesta i com a llenguatge. Amb referents visuals com James Lee Byars i Joseph Beuys, sonors com John Cage, poètics com William S. Burroughs i Stéphane Mallarmé, i teòrics com Susan Sontag, Tres deixa constància del silenci. Entre les seves accions íntimes, buida de contingut exemplars d’un diari perforant-ne  les pàgines amb forats diminuts; estampa una lletra muda amb un segell d’impremta; converteix unes tisores en una eina per tallar el silenci, o escriu amb braille un vers del poema de Mallarmé Un cop de daus mai no abolirà l’atzar damunt del retrat del poeta. «En una societat verbalment incontinent, no hi ha espais per al silenci», argumentava Tres.


Fitxa tècnica

Títol original:
Tijeras para cortar el silencio
Número de registre:
5844
Artista:
Tres
Data de creació:
2006
Any d'adquisició:
2020
Estat:
En exposició
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Objecte
Tècnica:
Metall
Dimensions:
43 x 20 x 2 cm (alt x ample x fons)
Sala:
Edifici Meier, Planta 1
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de Lorna Agustí
Copyright:
© Tres
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.