Carregant...

Stand-by, 2011

Compàs d'espera, 2011
Fotografia, 21 fotografies: 36,7 x 48,8 x 3 cm c/u
A les biblioteques d’Algèria, un full fixat a la darrera pàgina de cada llibre indica la data de sortida i de retorn de l’exemplar a la biblioteca. Tabti ha utilitzat aquest material per representar un període històric que constitueix un tabú en la societat algeriana: entre 1994 i 1999, la biblioteca del Centre Culturel Français d’Alger no va enregistrar cap préstec ni cap retorn de llibres. Les dates corresponen al període en què el centre va tancar les portes arran de la victòria del partit islamista a les eleccions de 1994 i el posterior cop d’Estat de l’exèrcit algerià. Uns fets tràgics que són qualificats de guerra civil o bé d’anys de terrorisme segons qui els jutgi.
Stand-by mostra les imatges de les pàgines posteriors de quaranta llibres que evidencien aquest buit cronològic. Un període que és recordat com el més violent i sanguinari des de la Guerra d’Algèria (1954-1962), quan el país es va independitzar de França.

Fitxa tècnica

Títol original:
Stand-by
Número de registre:
5107
Artista:
Tabti, Oussama
Data de creació:
2011
Any d'adquisició:
2014
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Impressió per raig de tinta muntada sobre cartró ploma
Dimensions:
21 fotografies: 36,7 x 48,8 x 3 cm c/u (alt x ample x fons)
Número d'edició:
Edició de 3 + 1 P.A.
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Oussama Tabti
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.