Carregant...

Plaça dels Àngels, 1998

Fotografia, 9 fotografies: 268 x 39 x 0,5 cm c/u; 8 fotografies: 268 x 133 x 0,5 cm c/u; 11 fotografies: 268 x 87 x 0,5 cm c/u

Durant la tardor de 1997, Beat Streuli va passar uns dies a Barcelona i va fotografiar els vianants anònims que cada dia recorren les places i els carrers al voltant de l’edifici del MACBA. El resultat d’aquella experiència és Plaça dels Àngels, una gran seqüència de vint-i-vuit fotografies construïdes com una membrana, o de pantalla simbòlica per unir l’espai interior i exterior del Museu, col·locada sobre les parets de vidre de l’espai de recepció de l’edifici.

Fidel als plantejaments conceptuals que defineixen la seva trajectòria artística internacional, en aquesta obra Streuli elabora un nou retrat col·lectiu en què, per mitjà de la imatge fotogràfica, dignifica el que és quotidià i alhora accentua el caràcter social de l’arquitectura. Aquesta contribució artística és un testimoni documental d’un temps i un lloc específics, com també l’aportació de ficció d’un artista interessat a representar amb la càmera fotogràfica com viu i com es comunica amb les persones corrents.


Fitxa tècnica

Títol original:
Plaça dels Àngels
Número de registre:
1479
Artista:
Streuli, Beat
Data de creació:
1998
Any d'adquisició:
1999
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Fotografia
Tècnica:
Fotografia cromogènica sobre metacrilat
Dimensions:
9 fotografies: 268 x 39 x 0,5 cm c/u; 8 fotografies: 268 x 133 x 0,5 cm c/u; 11 fotografies: 268 x 87 x 0,5 cm c/u
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© Beat Streuli
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.