Carregant...

Artaud Painting – Une fatigue de commencement du monde, 1970

Pintura d'Artaud – Una fatiga de l'origen del món, 1970
Obra sobre paper (única), 61,6 x 49,5 cm
El 1964 Nancy Spero es trasllada a Nova York, on és ignorada per una societat masclista i centrada en els expressionistes abstractes i en l’estètica minimalista en voga. Decideix treballar amb materials fràgils, amb els quals fa una crítica duríssima de la intervenció nord-americana al Vietnam. Més endavant, crea obres més personals basades en els escrits turmentats del poeta francès Antonin Artaud. El 1973 exposa a la galeria A.I.R. –la primera galeria de dones, fundada per Spero i altres artistes un any abans– el Codex Artaud, una sèrie de fràgils obres sobre paper, on l’artista utilitza una barreja d’escriptura, dibuix i collage. El text d’Artaud, escrit a mà o a màquina, es combina amb petites imatges pintades, creades com una extensió de les paraules. El seu format recorda els rotllos xinesos i japonesos, els papirs egipcis i les miniatures medievals. Amb una gran intensitat emocional i un acusat moviment i ritme visual, Spero centra la seva iconografia en la representació de la violència contra les dones.

Fitxa tècnica

Títol original:
Artaud Painting – Une fatigue de commencement du monde
Número de registre:
2512
Artista:
Spero, Nancy
Data de creació:
1970
Any d'adquisició:
2004
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Obra sobre paper (única)
Tècnica:
Gouache, tinta i collage sobre paper
Dimensions:
61,6 x 49,5 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© The Nancy Spero and Leon Golub Foundation for the Arts amb llicència de VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.

La meva obra és el meu cos, el meu cos és la meva obra.
Helena Almeida