Carregant...

Artaud Painting – That thick hemp in the neck of the priest about to be hung, 1969

Pintura sobre Artaud – Aquella gruixuda soga al voltant del coll del capellà a punt de ser penjat, 1969
Collage, 62,9 x 50,8 cm
El 1964 Nancy Spero es trasllada a Nova York, on és ignorada per una societat masclista i centrada en els expressionistes abstractes i en l’estètica minimalista en voga. Decideix treballar amb materials fràgils, amb els quals fa una crítica duríssima de la intervenció nord-americana al Vietnam. Més endavant, crea obres més personals basades en els escrits turmentats del poeta francès Antonin Artaud. El 1973 exposa a la galeria A.I.R. –la primera galeria de dones, fundada per Spero i altres artistes un any abans– el Codex Artaud, una sèrie de fràgils obres sobre paper, on l’artista utilitza una barreja d’escriptura, dibuix i collage. El text d’Artaud, escrit a mà o a màquina, es combina amb petites imatges pintades, creades com una extensió de les paraules. El seu format recorda els rotllos xinesos i japonesos, els papirs egipcis i les miniatures medievals. Amb una gran intensitat emocional i un acusat moviment i ritme visual, Spero centra la seva iconografia en la representació de la violència contra les dones.

Fitxa tècnica

Títol original:
Artaud Painting – That thick hemp in the neck of the priest about to be hung
Número de registre:
2510
Artista:
Spero, Nancy
Data de creació:
1969
Any d'adquisició:
2004
Fons:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Tipus d'objecte:
Collage
Tècnica:
Gouache, tinta i collage sobre paper
Dimensions:
62,9 x 50,8 cm (alt x ample)
Crèdits:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Copyright:
© The Nancy Spero and Leon Golub Foundation for the Arts amb llicència de VEGAP, Barcelona
Recursos d'accessibilitat:
No

La Col·lecció MACBA està formada per art català, espanyol i internacional. Tot i que inclou obres des de la dècada de 1920 en endavant, se centra especialment en el període comprès entre la dècada de 1960 i l’actualitat.

Si necessites més informació sobre l’obra o l’artista, pots consultar la biblioteca del MACBA. Si vols sol·licitar l’obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio [at] macba.cat.

Si vols la imatge de l’obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d’imatges.